ZNANA IDENTITETA

Policija sporoča: Truplo v Bovcu je bilo žensko

Umrla je v prometni nesreči.
Fotografija: FOTO: GZ Bovec
Odpri galerijo
FOTO: GZ Bovec

Policija je posredovala informacijo v zvezi s tragičnim dogodkom na Bovškem 10. septembra letos, ko je tuje nemško vozilo zapeljalo z vozišča po skalnatem pobočju na državni cesti za Mangartsko sedlo. 

V zvezi z letošnjim tragičnim dogodkom na Bovškem, ki se je zgodil 10. septembra 2018 ob 8.30 na državni cesti za Mangartsko sedlo, ko je osebno vozilo zapeljalo z vozišča po strmem in skalnatem pobočju približno 60 metrov pod voziščem in zgorelo, je policija sporočila, da je identiteta zoglenelega trupla v vozilu tudi uradno potrjena, in sicer je šlo za truplo 45-letne ženske, državljanke Nemčije, ki je bila sopotnica v vozilu.

Kot smo že poročali, je preiskovalni sodnik okrožnega sodišča v Novi Gorici odredil sodno obdukcijo na inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, kjer so izvedli vse ukrepe za nedvomno ugotovitev in potrditev identitete osebe. 

Policija je inštitutu za sodno medicino takrat posredovala primerjalne vzorce, ki jih je zavarovala na kraju tragičnega dogodka in bi lahko pripadali žrtvi. Prav tako je slovenska policija nemške varnostne organe zaprosila za primerjalne vzorce žrtve, s katerimi je bilo v nadaljevanju mogoče nedvoumno potrditi njeno identiteto.

25. oktobra je inštitut za sodno medicino v Ljubljani njeno identiteto tudi uradno potrdil. Drugi udeleženec v vozilu, 54-letni voznik, državljan Nemčije, je bil huje telesno poškodovan in je bil na zdravljenju v ljubljanskem kliničnem centru v Ljubljani. Kasneje je bil premeščen v bolnišnico na nadaljnje zdravljenje v Nemčijo, poroča PU Nova Gorica. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije