VERIŽNO TRČENJE

Policija razkriva, kaj se je zgodilo na štajerki: šest so jih odpeljali

Zgodilo se je nekaj minut čez 10. uro.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Arhiv Dela
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Arhiv Dela

CELJE – Danes nekaj minut čez 10. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na avtocesti približno 500 m od počivališča Lopata v smeri proti Mariboru na odseku, kjer potekajo vzdrževalna dela.

»V prometni nesreči je bilo udeleženih sedem vozil, dve tovorni, tri kombinirana in dve osebni. Prometno nesrečo je povzročil 42-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom, slovenski državljan, ki je trčil v osebno vozilo, ki je ustavljalo za kolono stoječih vozil. To vozilo je odbilo v osebno vozilo pred njim, pred tem vozilom pa so stala tri kombinirana vozila in na začetku kolone še tovorno vozilo. Zaradi posledic trčenja so v celjsko bolnišnico odpeljali šest oseb – oba voznika osebnih vozil in njuni sopotnici ter dva voznika kombiniranih vozil. Po prvih podatkih je bila v nesreči hudo poškodovana 78-letna sopotnica v enem od osebnih vozil, pri preostalih šestih, ki so bili odpeljani v Splošno bolnišnico Celje, naj bi šlo za lažje poškodbe,« poroča PU Celje.

Avtocesta je bila zaradi odstranjevanja posledic štiri ure zaprta. Ostaja zastoj med priključkoma Žalec in Celje zahod. Zastoji pa so zaradi obvozov tudi na regionalnih cestah Žalec - Celje ter Lopata - Celje. Obvoz pa je možen za osebna vozila preko Šempetra ali Žalca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije