POSKUS UBOJA

Policija razkrila, zakaj so streljali pred lokalom na Goriškem

Moška sta pobegnila na Hrvaško, ovaden tudi napadeni.
Fotografija: Policisti so se lotili preiskave. FOTO: Sibila Peternelj
Odpri galerijo
Policisti so se lotili preiskave. FOTO: Sibila Peternelj

Novogoriški kriminalisti so preiskali okoliščine poskus uboja oz. streljanja pred gostinskim lokalom na Rejčevi ulici v Novi Gorici. Policisti so bili 26. maja ob 17.09 obveščeni o streljanju. Takoj po prijavi so bili tja napoteni policijske patrulje in kriminalisti z območja PU Nova Gorica. Policisti in kriminalisti so opravili ogled kraja dejanja in opravili prva nujna opravila z namenom, da bi ugotovili vse okoliščine.

Večkrat streljal na bežečega

V preiskavi so ugotovili, da sta se pred gostinski lokal okrog 17. ure pripeljala z belim citroenom C1 hrvaških registrskih številk moška, stara 24 in 42 let, oba državljana Hrvaške. Pristopila sta k 38-letniku, ki je sedel za mizo pred lokalom. Najprej sta se sprla 42-letnik in 38-letnik, pri tem pa je prvi drugemu zagrozil s pištolo, ki jo je imel za hlačnim pasom. Verbalnemu je sledil fizični spor, pri čemer je 38-letnik odrinil 42-letnika, 24-letnik pa je 38-letnika s kovinskim predmetom udaril po zatilju. 38-letnik je kljub temu 24-letnika zvrnil na tla, mu odvzel kovinski predmet in ga večkrat udaril po telesu.

38-letnik je stekel proti parkiranemu citroenu C1 in se s kovinskim predmetom znesel nad vozilom, 42-letnik pa je s pištolo streljal proti 38-letniku. Ta je zbežal proti Prvomajski ulici, 42-letnik pa je za njim še nekajkrat ustrelil, a ga ni zadel. Celotno dogajanje je opazovalo več ljudi in o tem obvestilo policijo.



24-letnik in 42-letnik sta se zatekla v enega od stanovanjskih blokov, kjer sta začasno (neprijavljeno) prebivala. Ob prihodu kriminalistov ju ni bilo več, so pa našli pištolo. Oba je zvečer z avtom odpeljala na Hrvaško ženska, ki se je nato vrnila v Slovenijo in je bila izsledena pozno zvečer. Policija domneva, da sta moškima pomagali dve sorodnici, saj sta aktivno sodelovali pri skrivanju storilčevega strelnega orožja in pri prevozu čez državno mejo. Osebno vozilo, ki sta ga uporabljala 24-letnik in 42- letnik, je bilo najdeno dva dni po streljanju v Novi Gorici. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je bila pištola pred več leti ukradena v Hrvaški.

Policisti so se lotili preiskave. FOTO: Sibila Peternelj
Policisti so se lotili preiskave. FOTO: Sibila Peternelj
Motiva za streljanje še niso ugotovili, ker sta moška še vedno na begu, 38-letnik pa ni želel sodelovati s kriminalisti, so pa ti ugotovili povezavo s prejšnjimi izsiljevanji prijateljev in znancev pobeglih hrvaških državljanov. Kot izsiljevalec je bil kazensko ovaden 38-letni slovenski državljan, dejansko začasno stanujoč v Gorici v Italiji, v streljanju na Rejčevi ulici sicer oškodovanec.

Ovadili osumljenca in oškodovanca

Novogoriški kriminalisti so zoper 42-letnika in 24-letnika konec junija podali kazensko ovadbo zaradi poskusa uboja. Prav tako so 42-letnika kazensko ovadili na okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi posesti ukradene pištole. Za oba je sodišče izdalo evropski priporni nalog in mednarodno tiralico.

Policija je ovadila tudi 38-letnega slovenskega državljana z območja Nove Gorice zaradi suma grožnje in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami ter 26-letnega državljana Slovenije in Severne Makedonije zaradi suma neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, grožnje in krive ovadbe.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije