ŽALOST DO NEBA

Policija potrdila žalostno novico: umrl je

Pijanemu vozniku grozi do 12 let zapora.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/iStockphoto

MARIBOR – »Policija je bila v zvezi s prometno nesrečo, ki smo jo obravnavali 27. 10. 2018 na Nasipni ulici v Mariboru, obveščena, da je umrla oseba, ki ni bila neposredno udeležena v nesreči. O tem bomo s poročilom v dopolnitev ovadbe obvestili okrožno državno tožilstvo,« so sporočili iz PU Maribor. Za kaznivo dejanje nevarne vožnje po petem odstavku 324. člena KZ se storilec kaznuje z zaporom od enega do 12 let in s prepovedjo vožnje motornega vozila.

Vozil pijan

V nesreči je umrla 27-letna noseča Urška Krajišnik, ki se je s svojim partnerjem in njunimi tremi psi odpravila na sprehod, končalo pa se je tragično. Ob 21.10 je 29-letnik iz Maribora na prehodu za pešce na Nasipni ulici v Mariboru s sprednjim delom vozila trčil v peško in psa, ki ga je peška vodila na povodcu. Pes je na kraju nesreče poginil. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel voznik v litru izdihanega zraka 0,88 miligrama alkohola.

Oskar umrl

V nesreči je Urška utrpela hude poškodbe. Z reševalnim vozilom so jo odpeljali v UKC Maribor, kjer pa ji niso mogli več pomagati. Z urgentnim carskim rezom so na svet spravili Oskarja, a so bile poškodbe tudi za novorojenčka prehude in je umrl, kar je sedaj potrdila tudi policija.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije