TIŠINA

Policija pojasnjuje, ali je bila v umor vpletena tretja oseba

Objavljeno 09. november 2018 15.12 | Posodobljeno 09. november 2018 15.33 | Piše: STA, T. V.

Najavil se je na kavo, nato jo je umoril.

V tej hiši je sosed umoril 46-letnico. FOTO: arhiv S. N.
MURSKA SOBOTA – Pri murskosoboški policijski upravi so pojasnili umor 46-letne ženske in samomor 59-letnega moškega 30. septembra na Tišini ter zavrnili namige, ki so se pojavili med preiskavo, da bi lahko bila vpletena tretja oseba.

Vodja kriminalistične policije Bojan Rous je na novinarski konferenci povedal, da so s preiskavo zavrnili vse informacije, da bi lahko bila storilec tretja oseba. Biološke sledi na nožu, ki so ga našli med hišno preiskavo, so potrdile storilca, je povedal Rous.

Policiste so o dogodku obvestili reševalci nujne pomoči, ogleda pa sta se udeležili tudi državna tožilka in preiskovalna sodnica. Ta je odredila tudi sodno obdukcijo, sicer pa so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da je žensko umoril 59-letni sosed. Med hišno preiskavo so pri osumljenem zasegli predmete, pomembne za kazenski postopek, v nacionalnem forenzičnem laboratoriju pa so nesporno potrdili, da je dejanje storil osumljeni sosed.

Najavil se je

Sosed se je v popoldanskem času po telefonu najavil na kavo žrtvi. Pri tem sta se po vsej verjetnosti sprla, pri čemer je osumljeni zaradi ljubosumja z nožem štirikrat zabodel oškodovanko, tako da je ta zaradi vbodnih ran umrla. Osumljeni je po dejanju odšel domov in se obesil na podstrešju.

Policisti bodo o dogodku na tožilstvo podali poročilo.
Povezane vsebine
Deli s prijatelji