Policija ogorčena: Nekaterim nič, popolnoma nič, ne strezni glave

Samo v 20 minutah ujeli dva prekrškarja, ki bi lahko povzročila hudo nesrečo.
Fotografija: Prehitri voznik. FOTO: PPP Maribor
Odpri galerijo
Prehitri voznik. FOTO: PPP Maribor

Le nekaj ur po tragični prometni nesreči, v kateri je v soboto zvečer na cesti med Kamnico in Mariborom ugasnilo življenje nedolžnega 56-letnega voznika, dve osebi pa sta bili poškodovani, policisti ugotavljajo: »Nekaterim nič, popolnoma nič, ne strezni glave! Tudi smrtne žrtve ne. Bi človek komentiral: 'Saj ni res! Pa je.'«
 
Preberite tudi:
Smrtna nesreča: prehiteval kolono in trčil v nasproti vozeči avto

V neposredni bližini včerajšnje tragedije so danes popoldne v le 20 minutah ugotovili dve enaki kršitvi, kakršna je včeraj vodila v smrtno prometno nesrečo – nepravilni prehitevanji. Fotografije so dovolj zgovorne, so sporočili iz mariborske policijske uprave in dodali, da so vse svoje aktivnosti usmerili v to, da poskušajo izboljšati stanje prometne varnosti.

Kot smo poročali, se je sobotna tragedija zgodila, ko je voznik (32) je v desnem preglednem ovinku začel prehitevati kolono vozil pred seboj v trenutku, ko je iz nasprotne strani pripeljal 56-letni voznik osebnega avtomobila. V trčenju je bil 56-letni voznik tako hudo poškodovan, da je umrl na kraju nesreče, 32-letni voznik in njegov 38-letni sopotnik pa sta bila lažje poškodovana. Elektronski alkotest je pri povzročitelju prometne nesreče pokazal 0,65 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, zato mu je bil odrejen strokovni pregled.

Prehitri voznik. FOTO: PPP Maribor
Prehitri voznik. FOTO: PPP Maribor


Prehitri motorist. FOTO: PPP Maribor
Prehitri motorist. FOTO: PPP Maribor

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije