Policija je morala osumljence izpustiti

Nakradli so za 155 tisočakov mobilnih telefonov in drugih elektronskih naprav.
Fotografija: Osumljenci so bežali pred policijo in se na avtocesti razbežali iz ustavljenega vozila. FOTO: arhiv S. N.
Odpri galerijo
Osumljenci so bežali pred policijo in se na avtocesti razbežali iz ustavljenega vozila. FOTO: arhiv S. N.

Po ponedeljkovem vlomu v trgovino z mobilnimi telefoni na Ulici Štefana Kovača v Murski Soboti so bile mobilne in druge elektronske naprave vrnjene oškodovancu.

Policija je bila v ponedeljek malo po polnoči obveščena o vlomu v trgovino z mobilnimi telefoni. Ob hitri intervenciji je bilo v mestu opaženo naključno vozilo, ki na znake policistov ni zaustavilo, ampak je zapeljalo na avtocesto v smeri Lendave. Vozilo se je na avtocesti ustavilo, osebe pa so zbežale iz njega. Ugotovljeno je bilo, da so na vozilu nameščene registrske tablice, ki so bile ukradene na območju Murske Sobote.

Z ukradenimi tablicami kradli mobilnike

Ob ogledu kraja kazniva dejanja ter vozila, ki so ga storilci pustili na kraju, je bilo ugotovljeno, da so storilci pred vlomom v trgovski center v naselju Černelavci ukradli dve različni registrski tablici, ki so ju namestili na vozilo. Najmanj trije neznani storilci so nato vlomili v trgovski center, kjer so ukradli več različnih mobilnih in drugih elektronskih naprav v skupni vrednosti okrog 155.000 evrov. Pri ogledu vozila so bili najdeni ukradeni predmeti, ki so že bili vrnjeni oškodovancu. Z načinom storitve so neznani storilci povzročili okrog 6.000 evrov škode na objektu in v njem.

Med zbiranjem obvestil je bila po dveh urah od storjenega kaznivega dejanja odvzeta prostost trem osebam, ki pa jih kriminalisti niso mogli povezati z opisanim kaznivim dejanjem, zato so bile osebe izpuščene. Kriminalisti in policisti PU Murska Sobota nadaljujejo preiskavo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije