PREDRZNO

Policija ga je zasačila z napravo za krajo dražjih vozil

Odkrili so še dve ukradeni vozili.
Fotografija: Ukradeno vozilo. FOTO: PU Murska Sobota
Odpri galerijo
Ukradeno vozilo. FOTO: PU Murska Sobota

MURSKA SOBOTA – Policisti postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so v nedeljo v dopoldanskem času med nadzorom cestnega prometa v Dolgi vasi ustavili in preverili osebni avtomobil BMW coupe, moldavskih registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Romunije.

Odkrili so elektronske naprave in pripomočke, ki se uporabljajo za tatvino novejših in cenovno dražjih vozil. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 30-letni državljan Romunije iz Italije v smeri Madžarske potoval še z dvema neznanima storilcema, s katerima je v Italiji ukradel osebni avtomobil BMW X5 in toyoto prius z nameščenimi moldavskimi registrskimi tablicami. Ugotovitve kriminalistov so bile posredovane madžarskim varnostnim organom, ki so obe vozili v bližini meje z Romunijo ustavili in preverili. Pri identifikacijskem postopku obeh vozil je bilo ugotovljeno, da je sta bili ukradeni v Italiji.

Kriminalisti so voznika, državljana Romunije, s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja velike tatvine po 205. členu KZ-1 in kaznivega dejanja izdelovanja in pridobivanja orožja ter pripomočkov, namenjenih za kaznivo dejanje po 306. členu KZ-1, privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije