RAZBIT AVTO

Policija direktorju ni dala pihati

Prometne nesreče ni nihče prijavil.
Fotografija: Predrta pnevmatika in ukrivjena pločevina. FOTO: Boštjan Fon
Odpri galerijo
Predrta pnevmatika in ukrivjena pločevina. FOTO: Boštjan Fon

KRANJ – Po včerajšnji nesreči vozila, ki ga uporablja Igor Velov, direktor Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa, se je oglasila policija z nekaterimi dodatnimi pojasnili.

Postopek preverjanja okoliščin nastanka poškodb vozila je policija začela na podlagi anonimnih informacij. V primeru poškodbe na zadnjem delu vozila so danes potrdili navedbe uporabnika, da gre za staro poškodbo, sprednja pnevmatika pa je bila poškodovana včeraj. V kakšnih okoliščinah, ni bilo mogoče ugotoviti, prav tako ni bilo sprejete nobene prijave, da je bil s tem vozilom včeraj kdo udeležen v prometni nesreči ali da je ta poškodba povezana s prometno nesrečo, sporoča PU Kranj.

Poškodbe ni prijavil

Igor Velov, direktor Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa. FOTO: Marko Feist
Igor Velov, direktor Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa. FOTO: Marko Feist
Uporabnik sam te poškodbe ni prijavil policiji niti je ni dolžan prijaviti, razen če bi zaradi tega nastala škoda na drugem vozilu ali predmetu, kar pa tudi ni bilo ugotovljeno. Uporabnik je včeraj s policisti sodeloval, ni se izmikal, z njim je bil opravljen razgovor.

Preizkus alkoholiziranosti z njim ni bil opravljen, ker niso bili izpolnjeni pogoji za odreditev preizkusa, ki se odreja v primeru, da bi bil voznik dobljen med vožnjo ali če bi bil kot neposredni udeleženec udeležen v prometni nesreči. Nobeden od teh dveh pogojev ni bil izpolnjen.

Glede na trenutno znane podatke gre v poškodbi pnevmatike za dogodek. Če policisti ne bodo ugotovili novih okoliščin, bo o dogodku napisan uradni zaznamek in postopek zaključen, so še zapisali.

Kot smo poročali, se je včeraj okoli 13. ure v Stražišču pri Kranju zgodila prometna nesreča v rondoju. Vozilo citroën C4 je bilo pošteno obtolčeno, sprednja desna pnevmatika predrta, platišče pa ukrivljeno. Vozilo je bilo parkirano na parkirišču, zaklenjeno in brez voznika. Velov se na naše klice ni odzval.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije