Trojni morilec Peter (24) molči, doleti ga lahko dosmrtna ječa (FOTO)

Peter Gaspeti se je policiji po dogodku predal sam.
Fotografija: Peter Gaspeti je osumljen trojnega umora v Škocjanu pri Domžalah. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Peter Gaspeti je osumljen trojnega umora v Škocjanu pri Domžalah. FOTO: Dejan Javornik

Po sobotni grozljivi tragediji v Škocjanu pri Domžalah so danes ob 10.40 policisti pred preiskovalnega sodnika v Ljubljani že privedli 24-letnega Petra Gaspetija, osumljenega umora treh ljudi. Preiskovalni sodnik bo odločil, ali bo zanj odredil preiskovalni pripor.

Gaspeti je v soboto dopoldne z nožem ubil svoje tri sorodnike: dedka, babico in strica. Policiji se je po dogodku predal sam.

Kriminalisti: Motiv še ni znan

V zvezi s primerom so danes izjavo za javnost podali ljubljanski kriminalisti. Potrdili so, da je bil morilec na delu sam, da je vstopil v hišo in večkrat zabodel umorjene, ki so bili z njim v bližnjem sorodstvu. Vodja preiskovalcev Valter Zrinski je tudi povedal, da 24-letnik doslej še ni bil kazensko obravnavan, kakšen je bil njegov motiv, pa za zdaj še ni znano.

»Kot za zdaj kažejo vsi forenzični dokazi, je bil morilec 24-letni osumljenec,« je povedal Zrinski in tudi odgovoril, da se Gaspeti brani z molkom. Brez besed naj bi bil sicer vse od prijetja v soboto dopoldne, ko je tudi sam poklical policijo.

Za umor mu grozi najmanj 15 let zapora, lahko ga doleti tudi dosmrtna zaporna kazen.

Več v jutrišnji tiskani izdaji Slovenskih novic.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije