INTERVENCIJA

Pogasili nevaren požar na Hrvaškem

V bližini meje s Slovenijo zagorelo podvozje tovornjaka, ki je prevažal plinske jeklenke, in hitro so se odzvali metliški gasilci.
Fotografija: Posredovanje gasilcev ne pozna meja. FOTO: FB Dvd Jurovski Brod
Odpri galerijo
Posredovanje gasilcev ne pozna meja. FOTO: FB Dvd Jurovski Brod

Gasilci iz Metlike so včeraj posredovali v hrvaški vasi Žakanje ob meji s Slovenijo in pogasili nevaren požar na tovornjaku s plinskimi jeklenkami. Poveljnik gasilcev karlovške županije Goran Franković se je že javno zahvalil kolegom iz Metlike, ker so preprečili morebitne hude posledice.
Zagorel je tovornjak, ki je prevažal jeklenke. FOTO: FB Dvd Jurovski Brod
Zagorel je tovornjak, ki je prevažal jeklenke. FOTO: FB Dvd Jurovski Brod

Hrvaški gasilci so včeraj namreč prejeli obvestilo, da je v Žakanju zagorelo podvozje tovornjaka, ki prevaža plinske jeklenke. Prvi so se odzvali gasilci iz hrvaškega kraja Jurovski Brod, a niso usposobljeni za posredovanje ob požaru visokega tveganja.
 

Grozila je eksplozija


Proti Žakanju so se zaradi tega napotili tako gasilci iz Karlovca kot tudi iz Metlike. Nujno je bilo, da so se odzvali čim prej, saj je grozilo, da se bo požar razširil na tovorni prostor vozila in povzročil eksplozijo plina.
Gasilci iz Metlike so pravočasno posredovali s posebno opremo in pogasili požar še pred prihodom gasilcev iz Karlovca, ki so bili bolj oddaljeni, Franković se jim je za hitro in učinkovito pomoč zahvalil. Pojasnil je, da so posredovanje slovenskih gasilcev na Hrvaškem omogočili meddržavni sporazumi o čezmejnem sodelovanju in operativni načrti za sodelovanje gasilcev na obmejnem območju.


Kot je poudaril, je dogodek dokaz, da posredovanje gasilcev ne pozna meja ter da je njihovo sodelovanje pomembno za zagotavljanje varnosti prebivalcev. Dodal je, da je sodelovanje obojestransko ter da koordinacija med gasilci iz obeh držav dobro poteka že vrsto let. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije