PIJANA

Po nesreči napihal kar 2,5 promila

Objavljeno 13. avgust 2019 07.32 | Posodobljeno 13. avgust 2019 08.02 | Piše: O. B.

Voznika pod vplivom alkohola povzročila prometni nesreči.

Simbolična fotografija. FOTO: arhiv
MURSKA SOBOTA – Prvi konec tedna v letošnjem avgustu, ko se je po Pomurju odvijalo veliko prireditev in dogodkov, so veliko dela imeli tudi policisti. Poleg varovanja javnega reda in miru so namreč morali pogosto poseči tudi po napravi, ki meri vsebnost alkohola v krvi.

Na policiste sta naletela tudi močno pijana voznika, ki bi najverjetneje prišla do cilja, če ne bi povzročila prometne nesreče. Tako je v noči na soboto v Kovačevcih v občini Grad voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal v obcestni jarek ter nato trčil v betonski prepust. Pri tem se je lažje poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,23 mg/l, kar je dobra 2,5 promila.

V nedeljo okrog 4. ure zjutraj pa je v Mali Polani v občini Polana voznik osebnega avtomobila v ostrem desnem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal levo in čez vozišče ter trčil v betonski steber ulične razsvetljave ter ograjo. Voznik se pri tem ni poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti pa je pri povzročitelju, ki je mladi voznik pokazal, 0,76 mg/l (dobrih 1,6 promila). Nastalo je za okrog 5.300 evrov materialne škode.

Kot je povedala tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš, bodo policisti za oba podali obdolžilni predlog.
Deli s prijatelji