PREDRZNO

Po morju pijan bežal pred policisti, a mu ni uspelo uiti

Zgodba se je začela na morju, končala pa na meji, kjer so mu odredili pridržanje.
Fotografija: Simbolična fotografija.
Odpri galerijo
Simbolična fotografija.

KOPER – V ponedeljek ob 19. uri so policiste z URSP Kapitanije obvestili, da so opazili plovilo, ki je vozilo nezanesljivo, voznik pa je kazal znake alkoholiziranosti. Odredili so mu alkotest, vendar ga ni opravil in je s plovilom s kraja odpeljal proti Jernejevem kanalu.

Policisti pomorske policije Koper so šli v pomoč s plovilom P-16. Patrulja ga je poskušala večkrat pravilno s svetlobnimi in z zvočnimi znaki ustaviti, vendar voznik plovila tega ni upošteval, ampak se je s svojim ravnanjem poskušal izogniti postopku (pred službenimi plovili je bežal, vozil v nasprotni smeri ter pred njimi naglo spreminjal smer plovbe).

Ob 19.28 je bilo plovilo zaustavljeno in policisti so ugotovili, da ga upravlja 55-letni Ljubljančan, ki je bil vidno pod vplivom alkohola. Zaradi kršite določb pomorskega zakonika je kršitelju uprava za pomorstvo izrekla globo, policisti pa so kršitelja seznanili s prekrškom zaradi kršitve določb ZJRM-1 – neupoštevanje ukazov uradne osebe.

Ob 22. uri se je zgodba nadaljevala, ko je na mejni prihod prišel vinjen isti 55-letnik in je kršil javni red in mir. Kljub večkratnim pozivom policistov, naj se umiri, kršitev ni opustil, zato so uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje do streznitve.

Prejel bo plačilni nalog zaradi neupravičenega zadrževanja na območju mejnega prehoda (45/5 čl. ZND-2) in zaradi nedostojnega vedenja do policista ter neupoštevanja ukazov uradne osebe (7/2 čl. in 22/1 čl. ZJRM-1), so zapisali v poročilu PU Koper.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije