STA TEKMOVALA?

Hudo trčenje pri Nazarjah: huje poškodovan otrok

Otroka so s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo

NAZARJE – V soboto ob 17.35 sta na glavni cesti Letuš–Ljubno ob Savinji v Nazarjah trčili osebni vozili. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali kraj, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno osebo, odklopili akumulatorja, z absorbentom posuli razlite motorne tekočine, zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč policiji ter reševalcem NMP Mozirje. Ti so poškodovanca oskrbeli, v UKC Ljubljana pa sta ga s helikopterjem prepeljala posadka helikopterja SV in dežurna ekipa HNMP Brnik, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Naša bralka nam je sporočila, da se je nesreča zgodila blizu tovarne BSH in da so bili udeleženi trije avtomobili. Dva avtomobila sta po njenih besedah tekmovala, nato se je eden zaletel v tretji avtomobil, v katerem je bila družina. Na zadnjih sedežih tretjega avtomobila je bil štiriletni otrok, ki je bil tako poškodovan, da so ga s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Ljubljano.

Pri PU Celje so nam potrdili, da je bil v nesreči huje poškodovan otrok, informacij o tekmovanju pa nimajo, zato morebitne očividce prosijo, naj se jim oglasijo, da bodo to domnevo preverili.

Izgubil oblast nad vozilom

Nesreča se je po informacijah policije zgodila, ker je 43-letnik izgubil nadzor nad vozilom, ko je vozil v smeri iz Nazarij proti Mozirju. Zapeljal je s ceste, nato pa ga je odbilo nazaj nanjo, da je bočno trčil v 40-letnika, ki je vozil pravilno, in še v 42-letno voznico, ki je pripeljala za 40-letnikom.

Povzročitelj nesreče in 42-letna voznica nista bila poškodovana. Huje je poškodovan otrok v vozilu 40-letnega voznika, zato so ga s helikopterjem odpeljali v Ljubljano. V avtomobilu so bili še en otrok, ki ni bil poškodovan, ter oče in mati otrok.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije