KRAJA

Po hitrem postopku obsojena

Policisti so ustavili Poljaka, ki sta imela ponarejene dokumente in tablice avtomobilov. Le nekaj dni pozneje sta stopila pred sodnika, ta jima je dosodil pogojni zaporni kazni.
Fotografija: Eden od ukradenih avtomobilov, ki sta ju Poljaka hotela iz Italije prepeljati v domovino. FOTO: Pu Murska Sobota
Odpri galerijo
Eden od ukradenih avtomobilov, ki sta ju Poljaka hotela iz Italije prepeljati v domovino. FOTO: Pu Murska Sobota

MURSKA SOBOTA – Pred dnevi so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota prijeli dva poljska državljana, ki sta z ukradenima avtomobiloma vozila iz Italije v domovino, zadeva pa je v rekordnem času doživela tudi epilog. V pospešenem kazenskem postopku sta bila Poljaka na murskosoboškem okrožnem sodišču obsojena na pogojno zaporno kazen.


Po naših podatkih naj bi bila tujca, stara sta 43 in 36 let, zgolj kurirja, ki sta morala jeklena konjička višjega cenovnega razreda, za plačilo seveda, spraviti v domovino, a je načrt propadel, potem ko sta padla v roke našim policistom. Na predlog višjega državnega tožilca Draga Fariča je okrožni sodnik Stanislav Jug obema tujcema dosodil enako kazen, in sicer osem mesecev pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo dveh let. S takšno sankcijo sta se strinjala tudi zagovornika obtoženih, odvetnika Monika Car in Željko Vrhunc.
Tožilec Drago Farič je za Poljaka zahteval osem mesecev pogojne zaporne kazni. FOTO: Oste Bakal
Tožilec Drago Farič je za Poljaka zahteval osem mesecev pogojne zaporne kazni. FOTO: Oste Bakal

Policisti so ugotovili, da ni vse v redu, ko so pri kontroli vozila toyota in listin ugotovili, da so prometno dovoljenje in registrske tablice ponarejeni. Ponarejeni sta bili tudi tipska nalepka in številka šasije. Slabo uro pozneje je v bližino kraja, kjer so policisti izvajali postopek z omenjenim Poljakom, pripeljal še lexus.

»Zaradi suma, da gre za povezavo med voznikoma, je bila opravljena kontrola osebe in vozila. In tudi pri drugem vozniku je bilo ugotovljeno, da sta prometno dovoljenje in registrska tablica ponarejena. Prenarejeni sta bili tudi tipska nalepka in številka šasije. Obe vozili sta bili septembra odtujeni v Italiji. Vozili sta bili zaseženi, voznikoma pa odvzeta prostost,« je o dogodku povedala Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije