OGROMNA ŠKODA

Po eksploziji v spopad z ognjem preko 100 gasilcev (FOTO)

Doslej niso ugotovili razlogov za sum storitve kaznivega dejanja.
Fotografija: Požar na Kolodvorski v Postojni. FOTO: PU Koper
Odpri galerijo
Požar na Kolodvorski v Postojni. FOTO: PU Koper

V petek ob 17.39 so bili policisti obveščeni o velikem požaru na gospodarskem objektu v Postojni, na Kolodvorski. Gasilci so bili napoteni na intervencijo. Na kraj so bile napotene tudi tri policijske patrulje (s PP Postojna in PPP Koper), ki so zavarovale kraj požara in zbrale prva obvestila. Zaradi varnosti je bil za nujen čas gašenja požara zaprt okoliški promet.

Iz zbranih prvih obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da je zagorelo v podjetju, ki se ukvarja s predelavo lesa in izdelavo lesenih polizdelkov, in sicer v večjem zbiralniku (silosu) žagovine, od koder se je požar takoj razširil na bližnjo proizvodno halo (v kateri so bili delovni stroji, viličar in leseni izdelki). V času požara je bili na območju gospodarskega objekta sedem zaposlenih, nihče od njih ni bil poškodovan.

Pri gašenju požara je sodelovala več kot 100 gasilcev iz 12 okoliških gasilskih društev, z 22 vozili, ki so v noči na 5. september požar obvladali in ga omejili.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Koper so skupaj s strokovnjakom Nacionalnega forenzičnega laboratorija (NFL) 5. in 6. setepembra opravili ogled kraja dogodka, kjer so bile potrjene uvodne navedbe očividcev. Tako je bilo ugotovljeno, da je do požara oz. t.i. prašne eksplozije prišlo v filtru finih delcev, ki se nahaja pod zbiralnikom – silosom in je povezan s sesalnim sistemom. Požar se je razširil na gospodarsko poslopje, kjer je v celoti tudi pogorelo približno 2300 m2 gospodarskega poslopja.

Pri požaru je nastala velika materialna škoda. Iz do sedaj zbranih ugotovitev ni bilo zaznati razlogov za sum storitve kaznivega dejanja. Ugotavljanje okoliščin dogodka še ni zaključeno (sledi zbiranje obvestil, ugotavljanje dejstev in okoliščin), o požaru pa bo podano tudi ustrezno poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Kopru, so sporočili iz PU Koper.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije