Po avtocesti divjal z več kot 200 km na uro

Petdesetletni Francoz zagrešil veš kršitev. Izrekli so mu 1890 evrov globe.
Fotografija: Policisti so na avtocesti med Drnovim in Brežicami izvajali meritve hitrosti z videonadzornim sistemom provida. FOTO: Pu Novo Mesto
Odpri galerijo
Policisti so na avtocesti med Drnovim in Brežicami izvajali meritve hitrosti z videonadzornim sistemom provida. FOTO: Pu Novo Mesto

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so na avtocesti med Drnovim in Brežicami izvajali meritve hitrosti z videonadzornim sistemom provida in vozniku osebnega avtomobila znamke Porsche Carrera s francoskimi registrskimi oznakami na daljši razdalji izmerili povprečno hitrost 202 km na uro.


Avtomobil je vozil 50-letni državljan Francije, med vožnjo pa je storil še več kršitev. Tako na primer ni vozil po desnem prometnem pasu, namer o spremembi voznih pasov ni nakazoval s smernikom, ni vozil po sredini prometnega pasu, prav tako na vozilu ni imel nameščene vinjete.

Policisti so ga ustavili in mu zaradi kršitev izrekli globo v višini 1890 evrov. Za te kršitve zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se vozniku motornega vozila izreče tudi devet kazenskih točk, še dodajajo na novomeški policijski upravi.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije