DRZNA TATVINA

Pleza v sobe in krade

Pirančana so policisti že nekajkrat prijeli, a se tožilstvu pripor zanj ne zdi potreben. Nazadnje je v nedeljo vlomil v hotelski sobi v Portorožu ter okradel Angleža in Belgijca.
Fotografija: Belgijec ga je zasačil na delu, Primorec mu je denar vrnil, nato pa pobegnil. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
Odpri galerijo
Belgijec ga je zasačil na delu, Primorec mu je denar vrnil, nato pa pobegnil. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

PIRAN – Policisti so do konca junija na območju Pirana obravnavali več kaznivih dejanj velikih tatvin, ki so jih zlikovci izvajali na posebno predrzen način, medtem ko so oškodovanci spali. Njihove žrtve so bili predvsem turisti, ki so si za počitnikovanje izbrali hotelske sobe v prvem in drugem nadstropju, tatiči pa so najprej splezali na njihov balkon ter nato skozi vrata v sobo. Kradli so v glavnem gotovino in druge vredne reči, ki so jih našli v sobah. Za nekatera od teh kaznivih dejanj so policisti junija že ovadili 38-letnega Trboveljčana, z nadaljnjim preiskovanjem pa so ugotovili, da je na enak način kradel tudi eno leto starejši domačin, ki se je ravno pred kratkim vrnil iz zapora.

Pirančan je konec junija na Prešernovem nabrežju vlomil v gostinski lokal, odprl pokvarjen trezor, premetal omaro z blagajno in predale, na koncu pa jo popihal z dvema natakarskima denarnicama ter še nekaterimi rečmi v skupni vrednoti 300 evrov. Ni pa vedel, da ga je pri dejanju posnela nadzorna kamera. Policisti so ga prepoznali, ko so hoteli pri njem opraviti hišno preiskavo, pa so na okrožnem državnem tožilstvu njihovo željo zavrnili, češ da takšen poseg v ustavno varovano pravico do nedotakljivosti ni sorazmeren.

A Pirančan je znova udaril nekaj dni pozneje. S točilnega pulta na portoroški plaži, kjer so bile zložene alkoholne pijače, je ukradel 23 steklenic viskija in 12 steklenic džina, skupaj vrednih 970 evrov. Še preden bi lastniki tatvino prijavili, so 39-letnika prijeli policisti in mu zasegli osem ukradenih steklenic viskija. Znova je Pirančan kradel sredi julija. Splezal je na balkon in skozi odprta vrata vstopil v hotelsko sobo, kjer je spala turistka. Ta se je prebudila in zlikovec je pobegnil. Je pa takoj zatem splezal v drugo sobo, kjer je spal nemški državljan, in mu iz denarnice ukradel 600 evrov. Ko je odhajal, ga je Nemec sicer opazil na balkonu, a je tatiču uspelo pobegniti. Policisti so ga prijeli 30. julija, a okrožno državno tožilstvo zoper njega ni predlagalo pripora, čeprav so bili policisti prepričani, da obstaja nevarnost, da bo znova udaril. In imeli so prav. Minulo nedeljo je 39-letnik vlomil v dve hotelski sobi v Portorožu ter okradel Angleža ter Belgijca. Slednji ga je na delu zasačil in prijel, nakar mu je tatič ukradeni denar vrnil, nato pa znova pobegnil.
 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije