Planinec omahnil v smrt

Padel je v globel pri vzponu na Mali Triglav. 
Fotografija: Gorski reševalci so našli planinca mrtvega. Fotografija je arhivska. FOTO: Matjaž Šerkezi
Odpri galerijo
Gorski reševalci so našli planinca mrtvega. Fotografija je arhivska. FOTO: Matjaž Šerkezi

Policisti so danes dopoldne na območju Triglava obravnavali gorsko nesrečo, v kateri je umrl tuji planinec. Okoliščine kažejo, da je moški v globino padel pri vzponu na Mali Triglav. Mrtev je obležal v Snežni konti. Z gore ga je prepeljal vojaški helikopter. Bil je opremljen s cepinom, čelado in z derezami, poroča PU Kranj.

V zadnjih nekaj dneh je to druga huda gorska nesreča na Gorenjskem, ko so morali posredovati gorski reševalci, helikopter in policija. Konec tedna je čez zaledenel slap nad Jezerskim padel alpinist in se hudo poškodoval, danes pa je umrl še planinec na Triglavu.

»Nihče si ne želi novih nesreč, zato znova opozarjamo, da so razmere zelo zahtevne. Samo previdnost je premalo, potrebna sta tudi razum in velika mera odgovornosti. V aktualnih razmerah zato odsvetujemo ture v visokogorje do umiritve razmer. Bodite pošteni do reševalcev, posadk helikopterjev, zdravstvenega osebja, policije in mnogih drugih, ki se v tem trenutku in tudi sicer trudijo še s tisoč in eno nalogo,« poziva Bojan Kos s PU Kranj. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije