Pijan zaspal na konju

Mladec z miligramom alkohola v izdihanem zraku je skoraj padel z živali. Obravnavali so tudi pijanega nasilneža, ki se je znašal nad ženo.
Fotografija: Med ježo je treba nositi čelado, a 23-letnik je ni imel. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Med ježo je treba nositi čelado, a 23-letnik je ni imel. FOTO: Guliver/getty Images

Čeprav so policisti vajeni skorajda vsega, se še vedno najde kaj, kar jih preseneti, in to se jim je zgodilo tudi minuli konec tedna. Med naseljema Občice in Gaber so namreč opazili konjenika, ki je zaspal kar med ježo, in videti je bilo, da bo zdaj zdaj padel s konja. Možje postave so ugotovili, da je mladec najbrž omagal zaradi preveč alkohola, saj mu ga je alkotest v litru izdihanega zraka nameril kar miligram. Kot je pojasnil Robert Perc s Policijske uprave Novo mesto, so za žival poskrbeli znanci 23-letnega konjenika, slednjemu pa so možje postave izdali plačilna naloga: enega zato, ker med ježo ni uporabljal zaščitne čelade, drugega pa, ker je jezdil po državni cesti.
Policisti novomeške uprave so dvakrat posredovali zaradi nasilnežev. FOTO: Leon Vidic
Policisti novomeške uprave so dvakrat posredovali zaradi nasilnežev. FOTO: Leon Vidic

S pijanim občanom so imeli opravka tudi policisti v Novem mestu. Pod vplivom alkohola je bil 58-letni moški nasilen do žene, ker pa to ni bilo prvič, sta mu varuha reda in miru izrekla ukrep prepovedi približevanja. Ukazov, naj odide z doma, nasilnež ni upošteval, še več, skočil je v policista, ki sta vodila postopek, a sta ga obvladala in odpeljala v pridržanje. Obravnavali ga bodo zaradi nasilja v družini pa tudi zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja.

Nasilna je bila 54-letnica z območja Novega mesta, ki so ji policisti najprej izdali plačilni nalog, ko se je izkazalo, da je bila do mame že večkrat nasilna, pa so ji izrekli prepoved približevanja. V noči na soboto so morali posredovati zaradi neuvidevnega soseda; okrog pol tretje ure ponoči je moški v okolici dolenjske prestolnice namreč glasbo poslušal zelo na glas ter okoliške stanovalce motil pri počitku.


Policisti so ga opozorili ter mu izdali plačilni nalog, 26-letnik je glasbo sicer ugasnil, a je kmalu po njihovem odhodu glasno predvajanje nadaljeval. Vrnili so se in mu zasegli zvočnik.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije