Pijan trčil v smetnjak in prometni znak, končal pa v živi meji

Policisti opažajo, da je na cesti veliko alkoholiziranih voznikov.
Fotografija: Policisti znova opozarjajo, da cesta ni poligon. FOTO: Ljubo Vukelič
Odpri galerijo
Policisti znova opozarjajo, da cesta ni poligon. FOTO: Ljubo Vukelič

V ponedeljek so ljubljanski policisti obravnavali več prometnih nesreč. Malo po 10. uri je na Štrukljevi cesti pred križiščem z Dunajsko cesto voznik osebnega vozila trčil v vozilo, vozeče vzporedno na pasu za zavijanje. Povzročitelj nesreče je povzročil trčenje še dveh osebnih vozil in tovornega vozila. Potnica v enem izmed vozil se je v nesreči lažje poškodovala. Nobeden od voznikov ni vozil pod vplivom alkohola, povzročitelju pa bo izdan plačilni nalog.

Uro prej je na Cesti dolomitskega odreda kolesar vozil v napačno stran po kolesarski stezi, izgubil nadzor nad kolesom in padel. V nesreči se je lažje poškodoval. Policisti so mu odredili preizkus z alkotestom (0,83 mg/l). Zaradi kršitev mu je bil izdan plačilni nalog.

Pijan kot čep in brez vozniškega dovoljenja

Zvečer je v Skaručni voznik osebnega avta zapeljal levo z vozišča, trčil v smetnjak in prometni znak, na koncu pa obstal na živi meji. Voznik se ni poškodoval, alkotest pa mu je pokazal 1,35 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu zasegli vozilo, saj so ugotovili, da nima vozniškega dovoljenja. Policisti so mu izdali plačilni nalog, zoper njega pa bodo podali tudi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

»Cesta ni poligon! In tega dejstva se moramo zavedati vsi udeleženci v cestnem prometu. Na območju Policijske uprave Ljubljana opažamo, da se kljub zmanjšanemu prometu zaradi ukrepov pojavlja vedno več voznikov, ki so prepričani, da so na cesti sami, se ne ozirajo na druge, vozijo prehitro in kršijo cestnoprometne predpise, veliko pa jih je konkretno alkoholiziranih,« poroča PU Ljubljana.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije