TRAGEDIJA V MARIBORU

Pijan do smrti zbil nosečo Urško, znana kazen za Martina

Nosečnica in njen s carskim rezom rojeni otrok sta umrla v bolnišnici.
Fotografija: Urška in njen partner Mario Veingerl sta zvečer odšla na sprehod, ki se je tragično končal nedaleč od njunega doma. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Urška in njen partner Mario Veingerl sta zvečer odšla na sprehod, ki se je tragično končal nedaleč od njunega doma. FOTO: Facebook

MARIBOR – Martin P., povzročitelj hude prometne nesreče na Nasipni ulici v Mariboru, v kateri je oktobra lani umrla 27-letna Urška Krajišnik v visoki nosečnosti, dva dni pozneje pa tudi njen novorojenček Oskar Izak Veingerl, bo moral v zapor za osem let in osem mesecev, so za STA povedali na tožilstvu. Z 29-letnim Mariborčanom so sklenili sporazum o priznanju krivde, ki ga je sodišče sprejelo.

Namestnica vodje mariborskega tožilstva Januša Kušar Rotman je pojasnila, da je bil z obtoženim sklenjen sporazum, s katerim je ta priznal krivdo za kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu. Mariborsko tožilstvo je v sporazumu predlagalo, da mu sodišče izreče osem let in osem mesecev zapora ter stransko kazen enoletne prepovedi vožnje za vse vrste motornih vozil, pri čemer se čas prestane zaporne kazni ne všteje v čas trajanja stranske kazni. Mariborsko sodišče je na torkovem predobravnavnem naroku sporazum sprejelo in obtoženemu v celoti izreklo predlagano kazen, je še pojasnila Kušar Rotmanova.

S polno hitrostjo v nosečnico

Usodnega 27. oktobra lani je pijani Martin P. – test vinjenosti je pokazal 0,88 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka – na prehodu za pešce na Nasipni ulici s polno hitrostjo zbil Urško in psa, ki ga je vodila na povodcu. Nesrečno Urško je po trčenju odbilo v zrak, potem je negibna obležala na cestišču. Voznik je nadaljeval pot in se ustavil po 200 metrih, zatem ko je prevozil še naslednje križišče.

Reševalci so naredili vse, da bi Urško rešili. V mariborski bolnišnici so zdravniki s carskim rezom poskušali rešiti dojenčka. Čez tri dni je iz bolnišnice prišla žalostna vest, da so zdravniki izgubili boj za Urškino življenje, še dva dni pozneje se je ustavilo tudi srce malega Oskarja Izaka. Dočakal je vsega pet dni.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije