NEVARNI VOZNIKI

Pijan (27) bežal pred policijo

Ostal je brez vozniškega, dobil pa še plačilni nalog.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Arhiv S. N.
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Arhiv S. N.

TREBNJE, ŠENTJERNEJ, NOVO MESTO – Policisti na Dolenjskem so imeli zadnje dni precej dela s pijanimi vozniki. V soboto zvečer so na regionalni cesti pri Trebnjem ustavljali voznika audija. Ta njihovih znakov ni upošteval in je nadaljeval vožnjo. Policisti so zapeljali za njim in ga ustavili. Med postopkom so ugotovili, da gre za 27-letnika iz Kočevja. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,65 miligrama alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Med kontrolo prometa v okoli Šentjerneja so v noči na nedeljo obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki sprva ni upošteval svetlobnih in zvočnih znakov, s katerimi so ga ustavljali. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus, vendar navodil policistov med postopkom ni upošteval. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in odredili strokovni pregled.

Ogrožal preostale udeležence v prometu

Prav tako v noči na nedeljo so bili novomeški policisti obveščeni, da v Novem mestu voznik osebnega avtomobil z nevarno vožnjo ogroža udeležence v prometu. Policisti so na Kandijski cesti voznika izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,88 miligrama alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje,
prepovedali nadaljnjo vožnjo in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije