HUJŠA NESREČA

Pešca (44) po trčenju odbilo na travnik

Voznik je odpeljal, ne da bi o nesreči obvestil policijo.
Fotografija: Pešca so sorodniki odpeljali v zdravstveni dom. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Pešca so sorodniki odpeljali v zdravstveni dom. FOTO: Getty Images/istockphoto

V petek ob 18.51 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Idriji. 44-letnik je hodil ob desnem robu desnega smernega vozišča iz Idrije proti Spodnji Idriji. Na dolgem ravnem delu ceste ob transformatorski postaji, kjer je vozišče osvetljeno z javno razsvetljavo, ga je pešca zadel voznik rumenega kombija, ki je peljal iz Idrije proti Spodnji Idriji.

Po trčenju je pešca odbilo po travnatem pobočju ob cesti. Voznik se je ustavil in pristopil do pešca in po krajšem pogovoru z njim odpeljal, ne da bi mu dal svoje podatke oz. o nezgodi obvestil policijo. Toda pešcu je nato postalo slabo in s kraja nesreče so ga sorodniki odpeljali v ZD Idrija. V zvezi s prometno nesrečo so policisti obvestili tudi državno tožilstvo v Novi Gorici. Idrijski policisti so kasneje izsledili 63-letnega voznika kombija.

Policisti bodo zaradi odgovornosti za storitev prekrškov prometne zakonodaje ukrepali tako zoper pešca zaradi napačne smeri hoje in neuporabe svetlobnih teles v nočnem času kot tudi zoper voznika kombija zaradi kršitve določil zakona o pravilih cestnega prometa.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije