SMRTNA

Pešačil po avtocesti in umrl

Tragična prometna nesreča se je pripetila v nedeljo zvečer. Voznik se mu je poskušal umakniti.
Fotografija: Madžaru niso mogli več pomagati. FOTO: Ljubo Vukelič
Odpri galerijo
Madžaru niso mogli več pomagati. FOTO: Ljubo Vukelič

MARIBOR – Huda tragedija se je na prvo adventno nedeljo pripetila na Štajerskem, natančneje na avtocesti med Šentiljem in Ljubljano. Zagrešil jo je 52-letni Madžar, ki se je iz neznanega vzroka okrog 20.30 znašel na avtocesti. Pri počivališču Dobrenje se je namenil prečkati cesto do počivališča na drugi strani avtoceste.
Madžaru niso mogli več pomagati. FOTO: Ljubo Vukelič
Madžaru niso mogli več pomagati. FOTO: Ljubo Vukelič

Ko je prišel do desnega smernega vozišča avtoceste, je po njem pravilno pripeljal komaj 21-letni voznik osebnega avtomobila in trčil v desni bok pešca, čeprav ga je poskušal obvoziti. Avto je zapeljal s ceste ter z bočnim delom oplazil kovinsko varnostno ograjo, ki ločuje smerni vozišči avtoceste, in obstal. Kakšne poškodbe je dobil mladec za volanom avtomobila, s Policijske uprave Maribor niso sporočili, je pa Madžar na kraju nesreče umrl.


Poleg policistov sta si prizorišče nesreče ogledala dežurni preiskovalni sodnik in dežurni državni tožilec, ko policisti zberejo vse potrebne informacije, pa bodo z njimi seznanili pristojno tožilstvo. Kot je dejal tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl, je omenjeni Madžar že 18. smrtna žrtev prometnih nesreč na njihovem območju. V enakem obdobju lani je na tamkajšnjih cestah življenje izgubilo 17 ljudi.
Počilo je tudi na cesti med Radljami ob Dravi in Dravogradom. FOTO: Pgd Radlje Ob Dravi
Počilo je tudi na cesti med Radljami ob Dravi in Dravogradom. FOTO: Pgd Radlje Ob Dravi

Le tri ure prej je počilo nedaleč stran, na regionalni cesti, ki povezuje Radlje ob Dravi in Dravograd. Trčili sta osebni vozili, poškodovali pa so se trije udeleženci. Oskrbeli so jih gasilci in reševalci nujne medicinske pomoči, slednji so jih nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v slovenjgraško bolnišnico.


Prostovoljni gasilci iz Radelj ob Dravi so poleg tega zavarovali kraj nesreče, na avtomobilih odklopili akumulatorja ter pomagali policistom. Le en avto pa je bil v nedeljo okrog 19. ure udeležen v nezgodi v Skokah, naselju v občini Miklavž na Dravskem polju. Voznik je med vožnjo po Uskoški ulici nenadoma izgubil nadzor nad avtomobilom in trčil v drevo ter se poškodoval. Na pomoč so mu priskočili mariborski gasilci, na avtomobilu odklopili akumulator in ranjenca oskrbeli, nato pa ga predali reševalcem, ti pa so ga prepeljali v mariborski klinični center.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije