PREISKAVA

Partner napadene sodnice Danijele na prostosti

V preiskavi napada na mariborsko sodnico policija izpustila pridržanega. 
Fotografija: FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Tadej Regent, Delo

MARIBOR – Pri Policijski upravi (PU) Maribor so potrdili, da so odpravili pridržanje za eno osebo, ki so jo v petek pridržali v okviru preiskave napada na mariborsko sodnico pred tednom dni. Preiskava se nadaljuje.

Kot smo že poročali, je bil pridržan partner napadene sodnice Danijele Ružič. Kriminalisti so ga pridržali po petkovi hišni preiskavi na njunem domu v Pekrah, pred katerim so minuli konec tedna našli hudo pretepeno sodnico.

Ostaja osumljenec

Kot je poročal Večer, se tožilstvo ni odločilo, da bi zanj zahtevalo pripor, zato ga policisti niso privedli k dežurni sodnici slovenjegraškega sodišča, temveč so ga izpustili. Ostaja pa, kot so izvedeli pri Večeru, osumljen vpletenosti v poskus umora. Ali je on edini osumljeni za napad, ni znano.


Kriminalistično preiskavo usmerja okrožno državno tožilstvo v Mariboru, vanjo pa je vključeno večje število kriminalistov in strokovnjakov nacionalnega forenzičnega laboratorija.

»Kriminalistična preiskava poteka v smeri sodničinega zasebnega življenja in v povezavi z njenim delom kot sodnice,« je povedal vodja službe direktorja PU Maribor Bojan Kitel.

 

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije