Padali kot za stavo

Veliko nesreč motoristov, objestnež je vozil pijan in s sopotnico padel.
Fotografija: Motoristi ob bližnjih srečanjih z avtomobili potegnejo krajši konec. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Motoristi ob bližnjih srečanjih z avtomobili potegnejo krajši konec. FOTO: Tadej Regent

Minuli konec tedna je lepo vreme očitno na plan zvabilo številne motoriste, posledično pa so z vseh koncev Slovenije poročali o številnih nesrečah. Nekateri motoristi so bili le neprevidni, med njimi pa so se našli tudi objestneži. O enem takih je včeraj tako poročal Miran Šadl, tiskovni predstavnik policijske uprave Maribor. Nesreča se je zgodila v nedeljo okoli 21.45 v Ločkem Vrhu, na lokalni cesti Osek–Benedikt, ko je 25-letnik vozil motorno kolo cross, na katerem je imel še 22-letno sopotnico.

»Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je izgubil oblast nad vozilom, trčil v prometni znak in padel. Oba s sopotnico sta se lahko telesno poškodovala in so ju z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor,« je povedal Šadl. Izkazalo pa se je, da motor ni bil registriran in zavarovan, poleg tega pa ni bil niti tehnično izpraven. Mladenič nima vozniškega dovoljenja, elektronski test pa je pokazal 0,94 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Ne on ne sopotnica nista uporabljala predpisane zaščitne čelade. Policisti ga bodo kazensko ovadili zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu, za naštete prekrške pa mu bodo izdali še plačilni nalog.


Pokalo na Celjskem in Gorenjskem


Na Celjskem je bilo več motorističnih nesreč, in sicer je v nedeljo ponoči nekaj minut pred pol tretjo v Andražu nad Polzelo z motorjem padel moški in se poškodoval. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico. Tam je končal tudi motorist, ki ga je okoli poldneva na Bežigrajski cesti v Celju zbil voznik osebnega vozila. Minuto po četrti popoldan je po poročanju republiškega centra za obveščanje v Podolševi v občini Solčava voznik z motociklom zdrsnil s cestišča in se poškodoval. Ponj je priletel helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo nujne pomoči na krovu.

Eden od motoristov je trčil v srno. FOTO: Guliver/Getty Images
Eden od motoristov je trčil v srno. FOTO: Guliver/Getty Images

S policijske uprave Kranj so poročali o štirih nesrečah t. i. enoslednih vozil. »V Vadičah je mopedist s potnico na ovinku trčil v avtomobil, ki je pravilno pripeljal nasproti. V Bohinju je motorist med prehitevanjem trčil v avtomobil, ki je polkrožno obračal. V Podkorenu je motorist s potnico v avtomobil pred seboj trčil zaradi prekratke varnostne razdalje. Na Jezerskem pa je motorist padel zaradi neprilagojene hitrosti vožnje,« je sporočil Bojan Kos, tiskovni predstavnik policijske uprave Kranj.


Trčil je v srno


Na Primorskem sta bili v nedeljo dve motoristični nesreči. Ob 18.45 sta pri Črnem Kalu trčila osebno vozilo in motorist. Lažje poškodovanega motorista so oskrbeli reševalci Reševalne službe slovenske Istre in ga prepeljali v SB Izola. Ob 21.02 pa je med Divačo in Senožečami motorist trčil v srno in se pri padcu poškodoval. Tudi njega so odpeljali v bolnišnico.
Ob 17.03 pa je počilo tudi na magistralni cesti v Domžalah, trčila sta motorist in osebno vozilo. Poškodovanca so reševalci nujne medicinske pomoči odpeljali v UKC Ljubljana.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije