BOLNIŠNICA

Ostala brez službe, zdaj jo še tožijo

Soboška bolnišnica ovadila svojo nekdanjo pravnico. Tatjana Petek prav tako toži bolnišnico.
Fotografija: Tatjana Petek je prepričana, da bodo sodišča potrdila, da je ona imela prav. FOTOGRAFIJI: Oste Bakal
Odpri galerijo
Tatjana Petek je prepričana, da bodo sodišča potrdila, da je ona imela prav. FOTOGRAFIJI: Oste Bakal

MURSKA SOBOTA – Potem ko je na murskosoboškem delovnem sodišču propadel poskus poravnave med Tatjano Petek, nekdanjo uslužbenko pravno-kadrovske službe Splošne bolnišnice Murska Sobota, in pooblaščencem bolnišnice, odvetnikom Dejanom Rituperjem, bo nov narok v zadevi, v kateri Petkova od delodajalca zahteva, da jo znova zaposli in ji izplača zaostale osebne dohodke, predvidoma konec januarja.
Tatjana Petek je prepričana, da bodo sodišča potrdila, da je ona imela prav. FOTOGRAFIJI: Oste Bakal
Tatjana Petek je prepričana, da bodo sodišča potrdila, da je ona imela prav. FOTOGRAFIJI: Oste Bakal

Murskosoboška bolnišnica je pravnico Petkovo, domnevno iz krivdnih razlogov, odpustila 15. marca letos, prav na dan, ko je v bolnišnici potekala kriminalistična preiskava. Zakaj so ji vročili odpoved, bo na januarskem naroku pred sodnico Natašo Čučko predstavilo vodstvo bolnišnice z direktorjem Bojanom Korošcem na čelu in njegovima pomočnikoma za finance in zdravstveno nego.
Ovadbo so v bolnišnici vložili, ker da »obstaja utemeljeni sum, da je ovadena med službovanjem storila več nepravilnosti«.
Ovadbo so v bolnišnici vložili, ker da »obstaja utemeljeni sum, da je ovadena med službovanjem storila več nepravilnosti«.

Direktor SB Murska Sobota je že večkrat pojasnil, da »zaradi njenega ravnanja ni bilo več pravega zaupanja sodelavcev in vodstva, zato smo v vodstvu že pred časom začeli postopek odpovedi njenega delovnega razmerja. Ta je po naključju sovpadla z delom policistov oziroma njihovim obiskom bolnišnice.«

Uprava SB Murska Sobota je v izredni odpovedi pogodbe o zaposlitvi navedla tri razloge, zaradi katerih je prepričana, da je bila nujna odstranitev Petkove z delovnega mesta. Da je avtorica anonimnega pisma, poslanega Policijski upravi Murska Sobota, ki naj bi bilo povod za kriminalistično preiskavo. Da je »javno blatila bolnišnico in njeno vodstvo«. In še, da je med nekaterimi službenimi opravili naredila napake.


A ne le, da so jo marca odpustili iz službe, murskosoboška bolnišnica je Tatjano Petek, ki je prepričana, da se bo na koncu ona smejala, sedaj tudi kazensko ovadila na murskosoboškem okrožnem državnem tožilstvu. Primer je v rokah policistov in kriminalistov PU Murska Sobota, ovadbo pa je bolnišnica vložila, ker da »obstaja utemeljeni sum, da je ovadena med službovanjem storila več nepravilnosti«.

Za spor med Tatjano Petek in SB Murska Sobota je širša javnost izvedela februarja lani, ko so ob razpisu za direktorja bolnišnice anonimke medijem razkrile, da so si v bolnišnici za leti 2014 in 2015 domnevno nezakonito izplačali nadomestilo za neizrabljen dopust. Vodstvo bolnišnice je ob razkritju v sporočilu za javnost zapisalo, da so bila izplačila »izvedena v skladu z veljavno zakonodajo in sodno prakso in tudi po nasvetu takratne vodje pravno-kadrovske službe«, torej Petkove.


Ta je zaradi izjav SB Murska Sobota v medijih objavila popravek, v katerem je navedla, da jih je opozarjala na nezakonitosti, priložila pa je tudi kopijo elektronske pošte, v kateri piše, da izplačila nadomestil za neizrabljen dopust odsvetuje. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije