Ogenj pogoltnil objekt z žago in opremo

Zajel je notranjost objekta in se hitro širil proti ostrešju. Požar je povzročil za več deset tisoč evrov škode.
Fotografija: Objekt z žago in nekaj opreme v njej je popolnoma uničen, zgorele so deske in drva ob strani. FOTO: Milan Glavonjić
Odpri galerijo
Objekt z žago in nekaj opreme v njej je popolnoma uničen, zgorele so deske in drva ob strani. FOTO: Milan Glavonjić

»Z ženo sva sedela za mizo, ko je začelo zunaj pokati, ogenj je kmalu zakril okno na vhodnih vratih, čutil se je dim. Pri sosedovih Grebenčevih gori žaga,« je med gašenjem razlagal vaščan Rakitnice.
Gasilce je pričakal polno razvit. FOTO: Milan Glavonjić
Gasilce je pričakal polno razvit. FOTO: Milan Glavonjić

V sredo nekaj minut po 23. uri je na gospodarskem poslopju, prej je bil to večji skedenj, z žago, veliko 15 krat 30 metrov, gorela hlodovina. Ogenj je zajel notranjost objekta in se hitro širil proti ostrešju. Grozila je nevarnost, da bodo plameni zajeli sosednje stavbe, med katerimi je nekaj lesenih, s shrambami.


Zelo hitro se je klicu na pomoč odzvalo 50 gasilcev iz petih društev sektorja Dolenja vas, in sicer Rakitnica, Dolenja vas, Prigorica, Grčarice in Lipovec, ter gasilske enote iz Ribnice, da so z vodnimi napadi preprečili njegovo širjenje. Objekt z žago in nekaj opreme v njej je popolnoma uničen, zgorele so deske in drva, zložena ob strani.
 

Zahteven požar


Vodja intervencije Nejc Mohar iz PGD Ribnica je povedal, da je šlo za zahteven požar, ki je bil ob njihovem prihodu polno razvit. »Vas je opremljena s hidranti, tako da smo imeli vode dovolj, gasilci so dali vse od sebe, da smo lahko rdečega petelina okoli druge ure, ko je začelo močno deževati, zadušili, na pogorišču pa so do poldneva ostale požarne straže,« je še pojasnil. Vzrok požara, ki je povzročil za več deset tisoč evrov škode, so naslednji dan preiskovali forenziki. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije