NEKDAJ POLICIST

Obtoženi vztraja, da je imel bivšo rad

Roberta Horvata zaradi nasilništva toži bivša partnerica. Nekdanji policist obtožbe zanika.
Fotografija: Horvat je dejal, da so očitki zoper njega velika laž. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Horvat je dejal, da so očitki zoper njega velika laž. FOTO: Oste Bakal

MURSKA SOBOTA – Čeprav je predsednik Okrajnega sodišča v Murski Soboti, sodnik Stanislav Žižek, izkušen in vsega vajen pravnik, zagotovo redko sliši toliko vulgarnosti kot na sojenju nekdanjemu policistu, 44-letnemu Robertu Horvatu, ki ga nekdanja partnerica toži zaradi nasilništva. Specializirana državna tožilka Lucija Helbl je v obtožnici zapisala, da naj bi bil obtoženi med 9. septembrom 2012 in 10. februarjem letos, ko sta bila v partnerski zvezi, nasilen do nje, zaradi česar je Horvat že oktobra lani prejel izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi.

Potem ko so že pred časom zaslišali oškodovanko in več prič, je tokrat nekaj popravkov podala Horvatova bivša, saj da se je pri nekaterih datumih iz lanskega februarja in marca zmotila.

Obtoženi je najprej zatrdil, da so vsi očitki zoper njega ena velika laž, nato pa osvetlil zgodbo o njuni skupni poti, vse od takrat, ko jo je spoznal v gostišču na Petrolu v Martjancih, kjer se je sprla s sodelavko, s katero je vmes hodil. Povedal je, da je prekinil razmerje s partnerico, s katero ima dva otroka.

Na vse načine je hotel dokazati, da misli resno, čeprav naj bi njegova ljubezen razmerje skrivala pred domačimi in prijatelji. »Toda nikoli je nisem v nič silil ali ji grozil in sem jo imel rad. Vedno je bila moja in je zaradi mene pustila fanta, ki ga je prej imela,« je dejal Horvat in nanizal veliko intimnih podrobnosti iz razmerja, tudi manj lepih. »Nekateri so mi že prej dejali, da mi bo zagrenila življenje, in to se je sedaj zgodilo, čeprav sem jo imel rad in sem se nameraval z njo poročiti ter si ustvariti družino, saj sem bil prepričan, da me je tudi ona imela rada. Toda imela me je za norca in me varala. Midva sva se edino kregala, ko sem jo odvračal od kajenja, saj ji je to škodilo,« je dejal Horvat.

»Zaradi njene lažne ovadbe sem izgubil službo. Imel sem jo rad in ji tudi povedal, da ji oprostim, če me je že varala, a ni hotela. Hudo mi je, da sedaj tako laže in blati tudi moje prijatelje,« je še dejal obtoženi, ki je na vprašanje zagovornika zatrdil, da doslej ni imel opravka s policijo ali sodiščem. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije