Občani v reki Soči našli truplo, gre za študenta (23)

Poljak je skupaj s štirimi znanci različnih narodnosti, študenti iz študentske izmenjave, v soboto okoli 14. ure odšel iz kampa Korita v kraju Soča proti Lepeni.
Fotografija: V reki soči so našli truplo. FOTO: PU Nova Gorica
Odpri galerijo
V reki soči so našli truplo. FOTO: PU Nova Gorica

Policijska uprava Nova Gorica je ob 9.52 prejela obvestilo, da so občani v reki Soči v mreži, nameščeni ob koncu Velikih korit pri vasi Soča, opazili truplo.

Kot je najprej povedal tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik, so na kraj napotili policiste in gasilce, ki so truplo potegnili iz vode. »V zvezi z današnjo najdbo trupla na Bovškem vam lahko potrdimo, da je bilo v identifikacijskem postopku policistov PP Bovec ugotovljeno in potrjeno, da gre za pogrešanega 23-letnega državljana Poljske,« je dodal. 

Bovški policisti bodo po zaključku preiskave o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kaj se je zgodilo?

Spomnimo, Poljak je skupaj s štirimi znanci različnih narodnosti, študenti iz študentske izmenjave, v soboto okoli 14. ure odšel iz kampa Korita v kraju Soča proti Lepeni. Okoli 17. ure so prispeli v bližino Velikih korit Soče, kjer so se ustavili. Poljak je sestopil s poti do roba skale nad kanjonom Soče, kjer je izgubil ravnotežje in omahnil prek skalnega previsa v reko. Po padcu je še nekaj deset metrov plaval po kanjonu, nato pa izginil.

Njegovi sopotniki so poklicali na pomoč in že v soboto je stekla iskalna akcija. Policisti in reševalci so pregledovali območje nizvodno od mesta padca v reko. Kljub intenzivnemu iskanju ga vse do davi niso našli.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije