Ob železniški progi zagoreli stari pragovi

Nevarnost ob železniški progi so gasilci odpravili s pomočjo dvigala.
Fotografija: Stari pragovi so se vneli. FOTO: Boštjan Fon
Odpri galerijo
Stari pragovi so se vneli. FOTO: Boštjan Fon

Tik ob gorenjski železniški progi, lučaj od postaje Lesce–Bled, so se v nedeljo popoldne vneli železniški pragovi. Stari, že uporabljeni pragovi so bili zloženi na večji kup tik ob stanovanjskem naselju na Šobčevi cesti. Ob izdelavi so zaščiteni z globinsko impregnacijo po tako imenovanem Rupingovem postopku s posebnim kreozotnim oljem, ta nastaja kot stranski proizvod pri proizvodnji koksa.


Zato se ob gorenju te vrste lesa sproščajo nadvse neprijetne vonjave ter strupeni plini, kar bi za v bližini stanujoče prebivalce lahko bilo zoprno, če ne celo nevarno, a je veter k sreči dim odnašal proč od stanovanjskega predela. Gasilci prostovoljnih gasilskih društev Lesce in Hlebce so imeli požar v nekaj minutah pod nadzorom.

Ob gašenju, porabili so precejšnje količine vode, pa so spoznali, da bodo morali kup razložiti, da bi prišli v osrčje tlenja. Ob tem jim je pomoč ponudilo podjetje Eržen d.o.o. s svojo gozdarsko mehanizacijo. Kup so razprli in vsak prag posebej pogasili ter onemogočili vnovični vžig. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije