KRVAVA SLOVENIJA

Nova razkritja v primeru krvave smrti zakoncev: ni šlo za umor in samomor!

Moški je umrl včeraj.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Marko Feist

SPUHLJA – Prejšnji četrtek ob 8.50 so policiste obvestili, da sta v Spuhlji umorjeni dve osebi. Pri izvedbi prvih nujnih ukrepov je bilo ugotovljeno, da je nasilne smrti umrla 56-letna ženska, njenega 58-letnega moža so uspešno oživljali in ga hudo poškodovanega z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor. Po nudeni nujni medinski pomoči so ga hospitalizirali.

Ogled kraja kaznivega dejanja je vodila dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča na Ptuju, v navzočnosti okrožne državne tožilke z Okrožnega državnega tožilstva na Ptuju. Predpostavka ob začetku ogleda je bila, da so podani razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje umora in poskus samomora.
 

Ugotovitve


Z ogledom kraja kaznivega dejanja in z zbiranjem obvestil so kriminalisti ugotovili, da sta se na usodni četrtek v jutranjih urah sprla mož in žena. Med sporom in fizičnim obračunom z nožem sta oba utrpela več vbodnih ran, zaradi katerih je 56-letna ženska umrla na kraju dejanja, njen mož pa je umrl včeraj dopoldne v UKC Maribor. Na podlagi do sedaj zbranih obvestil so kriminalisti izključili prisotnost tretje osebe na kraju kaznivega dejanja.

Kriminalistična preiskava še ni zaključena, v tem trenutku pa obstaja sum storitve kaznivega dejanja umora in kaznivega dejanja uboja, saj sta oba pokojna utrpela smrtne telesne poškodbe. »Po vseh opravljenih preiskavah in po dokončno zbranih obvestilih bomo zadevo skupaj s pristojnim tožilcem dokončno pravno okvalificirali in jo zaključili s poročilom Okrožnemu državnemu tožilstvu na Ptuju,« so sklenili poročilo.
 

Več preberite v jutrišnji tiskani izdaji Slovenskih novic.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije