NOREC

Norišnica na Primorskem: bežal skozi rdečo luč, nato še peš

Voznika še vedno niso izsledili.
Fotografija: Policisti so se podali v lov za voznikom. FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Policisti so se podali v lov za voznikom. FOTO: Roman Šipić, Delo

AJDOVŠČINA – V ponedeljek okoli pol poldneva so policisti na območju Ajdovščine obravnavali 39-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je storil več hujših kršitev cestnoprometnih predpisov.

Vozil je osebni avtomobil peugeot brez nameščenih registrskih tablic po hitri cesti H4 iz Sela proti Ajdovščini. Ko je pripeljal do izvoza za Ajdovščino, so ga policisti iz Nove Gorice začeli ustavljati z vozilom z modro svetilko in s kratkim zvočnim znakom s sireno. Voznik je na dani znak policistov hitrost vozila zmanjšal in avtomobil skorajda zaustavil pred lokalno cesto Ajdovščina–Planina, takoj zatem pa je nenadoma speljal oziroma močno pospešil in v križišču z lokalno cesto zavil na desno.

V rdečo, narobe v krožišče ...

Vožnjo je nadaljeval naravnost do semaforiziranega križišča ter skozi križišče, čeprav je na semaforju gorela rdeča luč. Med vožnjo je prek polne vzdolžne črte prehiteval pred seboj vozeče vozilo, nato nadaljeval po Tovarniški cesti do krožnega križišča z Goriško cesto, kjer ni vozil po desni strani vozišča glede na dovoljeno smer vožnje, ampak je v krožišču zapeljal v nasprotno smer kot poteka promet. Iz krožišča je vožnjo nadaljeval po Goriški cesti proti naselju Cesta. V krožnem križišču pri letališču v Ajdovščini je zapeljal proti zgradbi tamkajšnje civilne zaščite, kjer se je z vozilom ustavil in nato peš zbežal neznano kam. Voznika še niso izsledili.

V nadaljevanju postopka so policisti prometne policije iz Nove Gorice še ugotovili, da 39-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi kršitve določil zakona o pravilih cestnega prometa so osebno vozilo (lastnik vozila je italijanski državljan) zasegli. Kršitelja čaka še srečanje pri sodniku zaradi odgovornosti za storitev več hujših prekrškov med njegovo nevarno vožnjo v cestnem prometu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije