3,2 PROMILA

Nočna drama: Štajerka (45) ogrožala ljudi, policija v lov za njo

Vozila je brez vozniškega dovoljenja in pijana kot čep.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

MARIBOR – Policisti so bili ob 1.05 obveščeni, da je voznik terenskega vozila land rover na Tržaški cesti pri carinarnici zapeljal v križišče, ko je na semaforju gorela rdeča luč. Kasneje je proti Slivnici pri Mariboru vozil cikcak po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. O njegovi nevarni vožnji so prejeli še več obvestil voznikov.
 
Policisti so vozilo izsledili na avtocesti v bližini Slovenske Bistrice, kjer je voznik vozil zelo počasi, približno 20–30 kilometrov na uro. Takoj so ga začeli ustavljati z modrimi utripajočimi lučmi, patrulje v ozadju pa so z modrimi utripajočimi lučmi na nevarnost opozarjale ostale voznike, ki so takrat vozili po avtocesti v smeri Slovenske Bistrice.
 
Vozilo so nekaj trenutkov za tem ustavili in umaknili na odstavni pas avtoceste. Med postopkom so ugotovili, da ga je vozila 45-letna voznica iz okolice Maribora, ki nima vozniškega dovoljenja. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imela kar 1,53 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (približno 3,2 promila).

Preprečili tragedijo 

Vozilo so zasegli in ga odstranili z avtoceste. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, vožnje pod vplivom alkohola in storitve več cestnoprometnih prekrškov bodo podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. 
 
Policija se vsem voznikom, ki so jih obvestili o nevarni vožnji voznice, za obvestila zahvaljuje in dodaja, da so skupaj morda preprečili novo tragedijo na naših cestah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije