POLICIJA RAZKRIVA

Ni čudno, da je ugrabil avtobus: ne boste verjeli, kaj so našli v njegovem nahrbtniku

Objavljeno 10. april 2019 14.16 | Posodobljeno 10. april 2019 14.40 | Piše: STA, S. U.

Incident na avtobusu Ljubljanskega potniškega prometa se je zgodil v četrtek zvečer. 

FOTO: arhiv Dela
LJUBLJANA – Sodna obdukcija moškega, ki je prejšnji teden v Ljubljani ugrabil avtobus, še ni zaključena, zato vzrok smrti ugrabitelja še ni znan. Policisti pa so v nahrbtniku, ki ga je 49-letnik pustil na drugem avtobusu, našli manjše količine konoplje in amfetaminov, so potrdili pri ljubljanski policijski upravi.

Incident, kot ga pri LPP ne pomnijo

Incident na avtobusu Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) se je zgodil v četrtek zvečer. Izkazalo se je, da je 49-letnik iz Kranja grozil vozniku in od njega zahteval, da ga odpelje na določeno lokacijo. Avtobus sta nato opazila policista, ki sta videla, da je voznik zapeljal mimo rdeče luči na semaforju, pri tem pa je nase opozarjal tudi z uporabo utripajočih luči in mahanjem. Policista sta se zato odpravila za njim in ga prestregla, preden se je avtobus vključil na avtocesto.

Potem ko je policija ustavila avtobus, je osumljenec poskušal uiti. Ko je zamahnil proti policistoma, pa sta ta uporabila plinski razpršilec, ki je osumljenca začasno toliko onesposobil, da sta lahko uporabila druga prisilna sredstva in ga na tleh vklenila. Ko so osumljenca obvladali, je ta začel kazati znake zdravstvenih težav in neodzivanja, zato so policisti takoj odstranili prisilna sredstva in ga začeli oživljati. Takoj so poklicali reševalce. Ko so ti prišli, je bil osumljenec še živ, vendar je pozneje umrl. Sodna obdukcija še ni končana, tako da vzrok smrti še ni znan.

Omenjal specialce, nato pa izvlekel izvijač

Policisti so medtem potrdili, da so v nahrbtniku, ki ga je 49-letnik pustil na drugem avtobusu, našli manjše količine konoplje in amfetaminov. Policisti so namreč že pred dogajanjem na mestnem avtobusu dobili podobno prijavo voznika avtobusa, ki ga je peljal iz Ljubljane proti Kranju. Ta jim je povedal, da je bil na avtobusu moški, ki je po telefonu ves čas omenjal specialce, nato pa izvlekel izvijač in z njim začel mahati. Na prvi postaji v Ljubljani je izstopil, na avtobusu pa pustil nahrbtnik. Prav po vsebini tega so ugotovili, da gre za istega moškega.
Deli s prijatelji