POLICIJA RAZKRIVA

Neznanci na Jesenicah poskušali ugrabiti otroka?

V zadnjih dneh je policija prejela dve prijavi o prestrašenih otrocih zaradi neznanca iz belega vozila. V enem primeru so bile otroku ponujene sladkarije, v drugem je otroka vabil v vozilo.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Tadej Regent, Delo

JESENICE – Jeseniški policisti so v zadnjih nekaj dneh obravnavali prijavi domnevnega vabljenja in ponujanja sladkarij dvema otrokoma. V nobenem primeru ni bila ugotovljena ogroženost otroka, dogodka pa naj ne bi bila povezana.

Prvi dogodek so policisti obravnavali v soboto zvečer v Podkočni, kjer naj bi se voznik belega kombija ustavil pri otroku, ki je čepel za ograjo, in proti njemu domnevno iztegnil dlan z bonbonom. Rekel ni nič. Otrok se je neznanca prestrašil in pobegnil.

Drugi primer naj bi se zgodil včeraj zjutraj na poti otroka v šolo. Na Cesti Toneta Tomšiča naj bi se pri otroku ustavil bel osebni avtomobil velikosti renault megana ali VW tourana. Neznanec naj bi otroka vabil, naj gre z njim. Otrok je stekel v bližnjo šolo. V tem primeru naj bi starši dan prej otroku razlagali o belem vozilu in ugrabitvah otrok.

O obeh prijavah jeseniški policisti še zbirajo obvestila.



Policija opozarja, da v takih primerih običajno prihaja tudi do širjenja nepreverjenih informacij in govoric ter s tem povzročanja občutka ogroženosti pri otrocih: »Odraslim, ki lahko največ naredimo za pravo informiranost otrok, svetujemo rahlo zadržanost do govoric z občutkom do realnosti. Nasveti otrokom naj bodo objektivni in naj pri njih ne povzročajo dodatnega strahu, ker ni vsak pristop neznanca nujno sumljiv ali nevaren.«

Zadnja taka netočna informacija širi podatek, da se je ravno na območju Jesenic preteklo soboto zgodil poskus ugrabitve otroka, ki naj bi ga izvedlo več neznancev. Informacija ne drži, prav tako v nobenem od do zdaj obravnavanih primerov na Gorenjskem ni bil ugotovljen sum, da bi bilo v ozadju pristopa neznancev kaznivo dejanje. V primerih, ko so bili 'neznanci' izsledeni, je šlo bodisi za nesporazum ali pa spraševanje za informacije, pišejo v poročilu PU Kranj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije