Neuspešni ropar končal v priporu

V noči čarovnic zamaskirani razbojniki ropali v Ljubljani.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Policija
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Policija

NOVO MESTO – Kot smo poročali, so 2. oktobra nekaj pred 17. uro poskušali oropati bančno ustanovo na Mirni. Zamaskirani storilec je vstopil v banko, od uslužbenke zahteval denar, grožnje pa podkrepil s predmetom, podobnim pištoli. Denarja mu uslužbenka ni izročila, razbojnik pa je še pred prihodom policistov pobegnil. Kriminalisti in policisti so takoj začeli preiskavo in aktivnosti za izsleditev roparja. Poskusa ropa je osumljen 31-letnik iz okolice Trebnjega. V ponedeljek so mu odvzeli prostost in odredili pridržanje. Pridobili so odredbo sodišča in na njegovem naslovu opravili hišno preiskavo, med katero so našli in zasegli tudi imitacijo pištole, s katero je grozil. Po zaključeni preiskavi zoper 31-letnika sledi kazenska ovadba zaradi ropa.

V Ljubljani sta se v sredo zvečer na ulicah zgodila dva ropa, v obeh primerih pa so bili razbojniki zamaskirani. Prvi se je zgodil nekaj po 19. uri na Barjanski cesti, ko je manjša skupina zamaskirancev oškodovanca oropala za denar. Na Slovenski cesti pa je skupina zamaskirancev od dveh oškodovancev zahtevala denar. Svoje zahteve so podkrepili z grožnjami in silo ter ju oropali za denar. Kriminalisti razbojnike še iščejo.

Okoli 18. ure so policiste obvestili o drzni tatvini na počivališču Barje: neznanec je s pretvezo, da je z vozilom nekaj narobe, zvabil tujca iz vozila, ko pa je ta pregledoval vozilo, ga je okradel. Podobno drzna tatvina se je zgodila na počivališču Lukovica okoli 3.30. Ugotovili so, da sta oškodovani tujki spali v vozilu. S pretvezo, da je nekaj narobe z vozilom, ju je prebudil neznanec. Medtem ko so pregledovali vozilo, je iz njega ukradel torbico in zbežal. Oškodovani sta za 1900 evrov. Ob 4.30 je nekdo potrkal na sovoznikova vrata vozila, parkiranega na počivališču Studenec ob avtocesti v smeri proti Ljubljani, v katerem je spal državljan Romunije. Pod pretvezo napake na prikolici ga je zvabil iz vozila. Ko se je vrnil v vozilo, je opazil, da mu je razbojnikov pajdaš ukradel torbico z denarjem in dokumenti. Oškodovan je za 1500 evrov.

Na avtocestnem počivališču Tepanje so barabini ukradli gorivo iz dveh tovornjakov: iz španskega več kot 450 litrov, iz poljskega pa 800 litrov. Na parkirišču na območju Vrtojbe je mrhovinar iz rezervoarja kamiona ukradel 800 litrov goriva in eno od gospodarskih družb oškodoval za več kot 1000 evrov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije