PROMETNE NESREČE

Nesreča na gorenjki, ko so prišli gasilci, vozila ni bilo več

V Spodnjem Hotiču je voznik zapeljal v potok.
Fotografija: Voznik se je po nesreči odpeljal (simbolična fotografija). FOTO: PU Kranj
Odpri galerijo
Voznik se je po nesreči odpeljal (simbolična fotografija). FOTO: PU Kranj

Petkova polna luna je v kombinaciji z jutranjo meglo in nizkimi temperaturami na izpostavljenih delih cest očitno vplivala tudi na voznike na slovenskih cestah.

Ob 9.26 je na avtocesti Kranj–Jesenice pri naselju Bistrica osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Do prihoda gasilcev GARS Kranj vozila ni bilo več na kraju, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Pol ure kasneje je pri odcepu za naselje Dolnja Paka v občini Črnomelj voznica z osebnim vozilom zapeljala na bankino in se prevrnila na bok. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj, odklopili akumulator, vozilo postavili na kolesa in ga odstranili s ceste, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine ter pomagali policistom pri urejanju prometa. Reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Črnomelj so voznico oskrbeli na kraju in jo odpeljali na pregled.

Reševali so jih iz vozil

Ob 8.58 sta v križišču na Zlatem polju v Kranju trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so protipožarno zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom rešili tri poškodovane osebe iz vozil, nudili pomoč reševalcem in počistili cestišče. Zaradi prometne nesreče je bil močno oviran promet v križišču Koroške in Kidričeve ceste.

Ob 6.11 je pri Spodnjem Hotiču v občini Litija voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste v potok. Pri tem se je ena oseba lažje poškodovala. Gasilci iz PGD Litija so zavarovali kraj nesreče, vozilo potegnili iz potoka ter ga postavili na kolesa.



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije