ZALI BREG

Policija razkriva, zakaj je umrl na kraju nesreče! »20-letnika odbilo in prevrnilo na streho«

Voznika bodo kazensko ovadili.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto

ZALI BREG – Poročali smo, da se je včeraj ob 22. ur na regionalni cesti v neposredni bližini Zalega Brega (občina Brda) zgodila huda prometna nesreča s smrtnim izidom. V njej je bilo udeleženo osebno vozilo italijanskih registrskih številk.

Policija razkriva, kaj se je zgodilo

»V prometni nesreči je ena oseba na kraju nesreče umrla, druga pa je utrpela hude poškodbe. 20-letni voznik začetnik, državljan Italije (v njegovem vozilu je bil tudi 48-letni sopotnik, tudi državljan Italije), je vozil osebni avtomobil (znamke Honda) po regionalni cesti zunaj naselja Zali Breg iz smeri naselja Šmartno proti naselju Dobrovo po klancu navzdol. Pred vasjo Zali Breg je po izpeljavi ostrega levega nepreglednega ovinka preko neprekinjene sredinske črte prehitel pred seboj vozečo voznico osebnega avtomobila. Po prehitevanju je z vozilom zapeljal na desnosmerno vozišče, po katerem je vozil pred prehitevanjem, in nato pripeljal v blag pregleden levi ovinek. Zaradi prevelike hitrosti je zapeljal z vozišča na travnato površino, kjer je s prednjimi desnimi vrati in desnim zunanjim vzvratnim ogledalom oplazil prometni znak za naselje. Po tem je vozil po travnati površini še približno 40 metrov, nato pa je vozilo zaneslo v levo proti desnemu robu vozišča, kjer je prevozilo grmičevje ene od stanovanjskih hiš. Vozilo je nato zaneslo še preko vozišča, kjer se je s prednjim levim delom zaletelo v betonski zid (višine približno 0,4 m), se odbilo v desno in se prevrnilo na streho. Voznik je v nesreči utrpel hude poškodbe in so ga po nudeni zdravniški oskrbi odpeljali na  zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, medtem ko je sopotnik zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče,« poroča PU Nova Gorica.

20-letnik bo kazensko ovaden

O nesreči je policija obvestila pristojne pravosodne organe, obveščeni so bili tudi italijanski varnostni organi. Preiskovalni sodnik okrožnega sodišča v Novi Gorici je odredil sodno obdukcijo, ki bo opravljena na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Policistom in reševalcem NMP so pomagali gasilci JZ GRD Nova Gorica. Policisti nadaljujejo preiskavo vseh okoliščin tragične prometne nesreče in bodo po njenem zaključku 20-letnega voznika kazensko ovadili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije