ŽENO DAVIL IN ZMERJAL

Nasilni Jože preklinjal na sodišču

Jožetu Horvatiču sodijo zaradi družinskega nasilja. Z ženo grdo ravnal in ji grozil.
Fotografija: Jože Horvatič je na sodišču glasno razmišljal in preklinjal. FOTO: Nada Černič Cvetanovski
Odpri galerijo
Jože Horvatič je na sodišču glasno razmišljal in preklinjal. FOTO: Nada Černič Cvetanovski

KRŠKO – »Robi … Robi ... Robi ...,« je na sodišču ponavljal Jože Horvatič in tuhtal, kako se piše človek, ki bi ga lahko potegnil iz sodniške godlje. Ni in ni se mogel spomniti priimkov in krajev bivanja še nekaterih drugih potencialnih prič, ki naj bi na sodišču povedale, da ni bil nasilen do žene, kar mu očita obtožnica.

Je bilo res vse tako, kot piše v obtožnici?
Je bilo res vse tako, kot piše v obtožnici?

Svoje globoko razmišljanje je podkrepil z glasnim preklinjanjem, tako da ga je sodnik Gojmir Pešec opozoril, naj se umiri in se primerno obnaša. »Vi še njihovih priimkov ne veste, oni pa naj vedo, kaj se je dogajalo pri vas doma za štirimi stenami,« je bil hud sodnik.


Horvatiču namreč očitajo, da je bil, kot rečeno, nasilen do svoje življenjske sopotnice. Davil jo je, zmerjal, jo vrgel na tla in naganjal od doma. Zgrabil je nož in kričal, da jo bo ubil, nato pa v poduk, da misli resno, nož zapičil v mizo. Partnerico je spravljal v podrejen položaj in to ne samo enkrat.


Zdaj sta z ženo že ločena in obtoženčev zagovornik Dušan Medved je predlagal, naj sodišče pridobi papirje v zvezi z razvezo. Kot trdi zagovornik, v postopku razveze ni bilo govora o nasilništvu ali o tem, da so se ga tudi otroci bali, saj naj bi zdaj starejša dva živela pri njem. Iz spisa o razvezi naj bi se dalo razbrati, ali je bila ona res v podrejenem položaju in ali je res vse tako, kot piše v obtožnici zoper Horvatiča. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije