ALKOHOL

Napihal več kot dva promila

Objavljeno 05. december 2018 11.24 | Posodobljeno 05. december 2018 11.24 | Piše: B. K. P.

Tovornjakar, 43-letni Romun, je imel v izdihanem zraku 1,02 miligrama alkohola. Napihala je tudi voznica, ki je v okolici Trebnjega zapeljala s ceste in trčila v drevo.

Na območju Nove Gorice je pijan vozil tudi 80-letnik. FOTO: Ljubo Vukelič
NOVO MESTO – Začel se je najbolj prazničen mesec v letu in policiste, kot kaže, tudi letos čaka veliko dela, če bodo želeli zagotoviti varnost na cestah. Že prve decembrske dni so možje postave na območju Policijske uprave Novo mesto ustavili voznika, oba pijana kot čep. V noči na nedeljo so prometni policisti iz Novega mesta na območju mejnega prehoda Obrežje preverjali psihofizično stanje udeležencev v prometu in med drugim ustavili Romuna za volanom tovornega vozila s priklopnikom.

image
Na območju Nove Gorice je pijan vozil tudi 80-letnik. FOTO: Ljubo Vukelič

Med postopkom so 43-letniku odredili preizkus z alkotestom, ta pa je razkril, da je moški, ki bi moral biti kot poklicni voznik popolnoma trezen, preden je sedel za volan, pregloboko pogledal v kozarec. V litru izdihanega zraka je namreč imel kar 1,02 miligrama alkohola oziroma več kot dva promila. Voznika so policisti odpeljali v prostore za pridržanje in mu zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Romuna so policisti odpeljali v pridržanje, mu izdali plačilni nalog, stopiti je moral tudi pred pristojnega sodnika.

To pa še ni bilo vse, zaradi vožnje pod vplivom alkohola je moral Romun stopiti pred pristojnega sodnika. Preostali vozniki pa tudi Romun sam so imeli srečo, da so policisti opitega tovornjakarja odstranili s ceste, preden bi ogrozil svoje življenje ali življenje koga drugega, ni pa imela te sreče neodgovorna 29-letnica, ki je prav tako pijana sedla za volan svojega jeklenega konjička.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola, svoje je naredila še neprilagojena hitrost, je ženska, ki je vozila po okolici Trebnjega, v ovinku izgubila oblast nad avtomobilom, zapeljala s ceste in trčila v drevo. V nesreči se je hudo ranila, saj med vožnjo ni uporabljala varnostnega pasu, policisti pa so ji v litru izdihanega zraka namerili 0,65 miligrama alkohola.

0,65 mg alkohola je imela v izdihanem zraku voznica.

Pijanega voznika so ustavili tudi policisti na območju Nove Gorice. Rezultat alkotesta, ki so ga odredili 80-letniku, je pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka 0,85 miligrama alkohola, zato so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa bodo na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog. 
Deli s prijatelji