VERIŽNO TRČENJE

Nalet sedmih vozil ustavil dolenjko, poglejte, kaj se je dogajalo

V predoru Debeli hrib v občini Škofljica so trčili štiri osebna vozila in trije tovornjaki.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Dars
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Dars

LJUBLJANA – Nekaj pred 9. uro so se je na dolenjski avtocesti v predoru Debeli hrib v smeri proti Ljubljani zgodile štiri prometne nesreče, v katerih so bili udeleženi štiri osebna vozila in trije tovornjaki.

Zaradi nesreč je bila avtocesta nekaj manj kot uro popolnoma zaprta, do 12. ure pa je bil močno oviran promet tako na avtocesti kot na vzporednih cestah.

Ob ogledu kraja prometnih nesreč in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je do prve prometne nesreče prišlo, ker voznica osebnega avtomobila ni vozila po sredini prometnega pasu in je zato trčila v robnik ter oznake v predoru. Po trčenju je z vozilom obstala na desnem voznem pasu.

V nesreči ni bil nihče poškodovan, voznici pa je bil izdan plačilni nalog.

Zaradi nesreče se je promet na desnem pasu avtoceste ustavil.

Voznik (55) tovornega vozila je vozil na prekratki varnostni razdalji in ni mogel ustaviti za vozili, ki so se ustavila pred njim zaradi nesreče. Trčil je v tovornjak 57-letnika pred seboj, tega pa je odbilo še v osebno vozilo pred njim.

V prometni nesreči ni bil nihče poškodovan, povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Takoj za to nesrečo se je ustavil voznik osebnega vozila, v katerega je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil 50-letni voznik tovornjaka. Osebno vozilo je nato odbilo naprej in trčilo v tovorno vozilo 55-letnega voznika iz prejšnje nesreče.

V nesreči sta se lažje poškodovali potnici v osebnem vozilu in sta bili s kraja odpeljani z reševalnim vozilom. Vozniku tovornega vozila je bil izdan plačilni nalog.

Da bi tovorno vozilo po nesrečah umaknil iz predora, je 57-letni voznik tovornega vozila zapeljal na levi prometni pas, nato pa je pred njega z desnega pasu zapeljal 69-letni voznik osebnega vozila, zato je s tovornjakom trčil vanj.

V nesreči ni bil nihče poškodovan, vozniku osebnega vozila pa je bil izdan plačilni nalog.

Policisti voznike opozarjajo naj vozijo strpno, prilagodijo hitrost vožnje razmeram na cesti in dosledno upoštevajo varnostno razdaljo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije