Najprej je Celjan pridobil njegovo zaupanje, nato je Koprčana ogoljufal

Obljubljal mu je ugodno ceno za rabljene avtomobile iz tujine.
Fotografija: Celjan je od Koprčana prejel okoli 50 tisočakov. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Celjan je od Koprčana prejel okoli 50 tisočakov. FOTO: Jure Eržen, Delo

Koprski kriminalisti so decembra lani zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja goljufije kazensko ovadili 57-letnega moškega z območja Celja.

Med preiskavo je bilo ugotovljeno, da je oškodovanec, 57-letnik z območja Kopra, že pred časom spoznal 57-letnega Celjana, ki se ukvarja s prometom in popravili motornih vozil. Celjan je v nekaj mesecih pridobil zaupanje oškodovanca, nato pa mu je v nakup ponudil več različnih vozil iz tujine, ki naj bi se iz različnih razlogov prodajala po nižji ceni, kot je bila sicer vrednost vozila. Tako je z lažnim prikazovanjem dejstev, da bo za oškodovanca iz tujine pridobil več motornih vozil in poškodovana tudi popravil, od Koprčana pridobil denar v različnih zneskih, v skupni vrednosti nekaj več kot 50.000 evrov.

Celjan svojih obljub o dobavi vozil in popravilu ni izpolnil, od oškodovanega pa je ves čas zahteval še dodatne zneske denarja, s prejemom katerih je pogojeval popravila, zato je oškodovanec dogajanje naznanil policiji.

Grozi mu do osem let zapora

Policijska uprava Koper je v sodelovanju z ljubljansko policijsko upravo osumljencu zasegla iskano vozilo, na katerem osumljeni dejansko ni opravil dogovorjenih popravil, zasegli so mu tudi že demontirane dele. Za kaznivo dejanje goljufije je predpisana kazen zapora od enega leta do osmih let.

Kriminalisti nadaljujejo zbiranje obvestil in dokazov, obenem pa občane opozarjajo na ustrezne samozaščitne ukrepe pri poslih z motornimi vozili, predvsem pri nabavi rabljenih vozil v tujini in njihovem popravilu, kot tudi pri izročanju gotovinskih plačil. Svetujejo poslovanje z zanesljivimi in preverjenimi subjekti ter po možnosti z uporabo preverljivih načinov plačil.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije