DRAMA

Na zidu piranske stolnice ji je spodrsnilo, padla je na skale v morju

Zgodilo se je v soboto.
Fotografija: FOTO: Wikipedia
Odpri galerijo
FOTO: Wikipedia

PIRAN – Pisali smo, da je v soboto ob 23.02 pod piransko cerkvijo padla tujka in se poškodovala. Prvotno obvestilo se je glasilo, da naj bi bila z možem v vodi in nista mogla na obalo

»Dejansko je čez nekaj minut pripela na kraj posadka policijskega patruljnega čolna P-08. Policist je skočil v morje, saj se ponesrečenki niso mogli približati s čolnom. Ugotovil je, da sta se državljana Nemčije sprehajala po podpornem zidu piranske stolnice, ženski je pri tem zaradi spolzkega zidu spodrsnilo in je padla tri do štiri metre v globino na skale v morju. Na kraj je sicer prišel reševalec, vendar poškodovanke niso mogli prenesti do reševalnega vozila zaradi visoke vode, teme in skal v morju. Patrulja s patruljnim čolnom je tako odplula do vozila PHE, kjer so prevzeli žlebasto nosilo in z njim odpluli nazaj na kraj nesreče. Policist je ponovno skočil v vodo in skupaj z gasilcem in reševalcem poškodovanko prenesel do patruljnega čolna. Drugi policist je na čolnu vzdrževal pravokotno pozicijo na obalo, saj je voda na tem delu nizka in je obstajala nevarnost poškodbe patruljnega čolna,« so pojasnili pri PU Koper.



Ob 23.44 je bila poškodovana z nosili nameščena na sprednji del patruljnega čolna, na čoln se je vkrcal tudi gasilec, ki je nudil pomoč pri prevozu ponesrečenke do pomola MP Piran. Tu jo je prevzel zdravnik.

Državljanka (42) Nemčije se je pri padcu huje poškodovala (zlom ključnice, zlom zapestja, zlom noge, zlom zob ter več udarnin in ureznin po celotnem telesu). Odpeljali so jo v izolsko bolnišnico.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije