RIMSKE TOPLICE

Na železniški postaji se je iztiril vlak, proga zaprta

Poskrbljeno je za avtobusni prevoz.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Uroš Hočevar

RIMSKE TOPLICE – Zaradi iztirjenja vagona na železniški postaji Rimske Toplice je do nadaljnjega zaprta železniška proga med Zidanim Mostom in Celjem, so sporočile Slovenske železnice. Organiziran je nadomestni avtobusni prevoz.

Pred tednom dni, natančneje 6. avgusta, se je vlak iztiril malo pred železniško postajo Rimske Toplice. Okoli 10. ure sta se iztirila dva vagona mednarodnega (madžarskega) potniškega vlaka, na katerem je bilo okoli 200 ljudi, nobeden izmed njih pa ni bil poškodovan.

Na praznični 25. junij pa se je v predoru Hrastovlje na železniški progi proti Kopru iztirilo šest vagonov tovornega vlaka. Iz dveh poškodovanih cistern je iztekel kerozin.

Direktor družbe SŽ Infrastruktura Matjaž Kranjc je za TV Slovenija povedal, da je ob 17.20 pri uvozu na postajo prišlo do iztirjenja lokomotive mednarodnega tovornega vlaka z 21 vagoni, ki je bil na poti med Koprom in Hodošem. Kranjc je na vprašanje, zakaj prihaja do nesreč prav na tem delu, odgovoril, da so se vse nesreče zgodile pri vožnji v odklon in pri zelo majhnih hitrostih.

Vzroka iztirjenja še ne poznajo

Spomnil je, da trenutno v okviru projekta celovite nadgradnje železniške proge Zidani Most–Celje potekajo gradbena dela na levem tiru med Rimskimi Toplicami in Laškim, zato je proga na tem delu zaprta. Vsi vlaki iz smeri Zidanega Mosta zato ob prihodu na postajo Rimske Toplice prehajajo na desno stran in vozijo v odklon.

Kaj se dogaja na tej kretniški zvezi in kaj je vzrok današnjega iztirjenja, trenutno Kranjc še ne more reči. Zagotovil je, da je bila kretnica oziroma celotna proga na tem delu v normalnem stanju in da so jo po iztirjenju pretekli teden tudi sanirali ter naravnali.

Trenutno so na terenu gasilci, ki preprečujejo iztekanje goriva iz lokomotive, preiskovalci ministrstva za infrastrukturo in policija. Ko bodo pristojni svoje opravili, bodo po Kranjčevih napovedih začeli utirjati lokomotivo. Računajo, da bodo to, če ne bo večjih zapletov, opravili ponoči in v četrtek dopoldne spet vzpostavili promet.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije