Na veliko sta kradla

Moška sta v tatinsko malho dajala električno orodje, motorne žage in kosilnice.
Fotografija: Ena od zaseženih žag FOTO: Pu Murska Sobota
Odpri galerijo
Ena od zaseženih žag FOTO: Pu Murska Sobota

V zadnjih tednih, predvsem v času epidemije covida-19, se je v Pomurju zgodila vrsta manjših in večjih tatvin, kradli so razno električno orodje, motorne žage in kosilnice. Policisti so pred nekaj več kot dvema tednoma ujeli moška, ki naj bi ukradla kar 81 predmetov. Osumljenca, stara 40 in 42 let, sta po naših podatkih iz Kroga pri Murski Soboti, zoper njiju je preiskovalni sodnik odredil pripor.

Možje v modrem so v noči na 30. april 2020 opravljali poostren nadzor zaradi problematike vlomov in tatvin. »Kriminalista sta v naselju Rakičan okrog 1.30 zaznala VW transporter, ki je bil pozneje ustavljen in kontroliran. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da sta bila v njem 40-letni voznik in 42-letni sopotnik, oba doma iz okolice Murske Sobote. Pri pregledu vozila so v tovornem delu odkrili traktorsko kosilnico skupaj z drugimi predmeti. Ugotovljeno je bilo, da obstajajo utemeljeni razlogi za sum, da sta osumljena vlomila v pomožni objekt Nogometnega kluba Rakičan, od koder izvirajo predmeti,« je dejal komandir policijske postaje Murska Sobota Tomislav Habulin. Med hišno preiskavo so zasegli kar 81 predmetov, ki izvirajo iz kaznivih dejanj na območju celotne PU Murska Sobota.

Večino so jih identificirali in že vrnili oškodovancem. Skupna vrednost zaseženega je okrog 15.000 evrov. Pri 42-letniku je bil med hišno preiskavo najden tudi prirejen prostor za gojenje prepovedane konoplje. V njem je imel 13 sadik v lončkih, 30 pa se jih je sušilo na vrvici. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije