TRAGEDIJA

Na štajerki trčil v betonsko ograjo, sopotnica (31) mrtva

Avtocesta je bila več ur zaprta.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto

CELJE – Ponoči nekaj čez 2. uro je bila policija obveščena o prometni nesreči, ki se je zgodila na avtocesti med Tepanjami in Dramljami v smeri proti Ljubljani.

Romunski voznik (52) osebnega vozila je kmalu za tem, ko je pripeljal iz predora Pletovarje, zapeljal desno in trčil v kovinsko drsno ograjo, nato je vozilo odbilo levo, kjer je trčilo v betonsko varovalno ograjo. V vozilo, ki je po trčenju obstalo na sredini prometnih pasov, je trčila 49-letna romunska voznica osebnega vozila.

V prometni nesreči je umrla 31-letna sopotnica v osebnem vozilu 52-letnega voznika, ki se je v trčenju izredno hudo poškodoval. Ostali trije sopotniki, stari 23, 36 in 50 let, so po prvih podatkih lažje poškodovani. V trčenju so se lažje poškodovali tudi 49-letna voznica osebnega vozila ter njeni trije sopotniki stari 51, 13 in 4.

Nastal osemkilometrski zastoj

Zaradi nesreče je bila štajerska avtocesta med priključkoma Slovenske Konjice in Dramlje proti Ljubljani zaprta več ur, odprli so jo po 8. uri. Na izvozu Slovenske Konjice je nastal daljši zastoj, dolg približno devet kilometrov.

Na cestah Policijske uprave Celje je letos umrlo 17 ljudi. Lani v istem obdobju pet.

Vse udeležence cestnega prometa policija opozarja na strpno, previdno in odgovorno vožnjo ter spoštovanje cestnoprometnih predpisov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije