PREKO MEJE

Na sodišču ga čakajo zaman

Krisztian Tököli naj bi zagrešil eno največjih tatvin. Na vabila sodišča se Madžar ne odziva.
Fotografija: Sodnik Stanislav Jug je odločil, da bo združil obtožnice zoper vse tri Madžare in jih povabil na skupni predobravnavni narok.
Odpri galerijo
Sodnik Stanislav Jug je odločil, da bo združil obtožnice zoper vse tri Madžare in jih povabil na skupni predobravnavni narok.

MURSKA SOBOTA – Kot pred slabim mesecem tudi tokrat sodniku okrožnega sodišča v Murski Soboti Stanislavu Jugu ni uspelo opraviti predobravnavnega naroka zoper 40-letnega Krisztiana Tökölija iz okolice madžarskega Veszpréma. Očitajo mu, da je z najmanj še dvema rojakoma, Petrom Farkašem in Tamašem Erdelyjem, ki so ju pozneje prijeli in zoper njiju tudi spisali obtožnico, storil eno največjih tatvin v Pomurju v zadnjih letih. Škoda, ki so jo povzročili, je znašala najmanj 220.000 evrov. A Tököli se ne odziva na vabila sodišča, zato sodniku ne more pojasniti, ali je kriv ali ne. Ker pooblaščenec oškodovanca, odvetnik Ignac Horvat, ni soglašal, da bi sojenje odstopili madžarskim kolegom, in ker je obtožnica zoper njegova pajdaša že
Varnostniki niso ničesar slišali in opazili. FOTOGRAFIJI: Oste Bakal
Varnostniki niso ničesar slišali in opazili. FOTOGRAFIJI: Oste Bakal
vložena, je sodnik Jug, namesto da bi dal Tökölija prisilno privesti na sodišče, prisluhnil višjemu državnemu tožilcu Dragu Fariču, ki je predlagal, da bi zadevo združili. Sodnik je odločil, da bo takoj, ko bo pravnomočna tudi obtožnica zoper Farkaša in Erdelyja, razpisal skupni predobravnavni narok. Kdaj bo to, še ni znano, prav tako ni znano, ali se bodo Madžari sploh odzvali vabilu slovenskega sodišča.


Trenutno je sicer pravnomočna le obtožnica zoper Krisztiana Tökölija, ki ga po uradni dolžnosti zastopa odvetnik Zvonko Brenčič, ki pa še ni komuniciral z njim. Vodja okrožnega državnega tožilstva v Murski Soboti Farič Toköliju očita, da je v sodelovanju z drugimi osebami v noči na 16. marec vlomil v poslovne prostore družbe za proizvodnjo vozil Kutsenits International v Lendavski ulici v Murski Soboti. Ukradli so različne materiale, orodje, opremo in razne avtomobilske ter avtobusne dele ter dve neregistrirani kombinirani vozili vw transporter, last podjetja Raiffeisen – Impuls Fuhrparkmanagement GmbH & Co KG. S tem so omenjeni podjetji oškodovali za skupno 220.000 evrov. Tatovi so bili zelo drzni, saj so bila vozila, ki so jih ukradli, varovana z alarmom. Ta naj bi se sprožil, vendar varnostnik ob prihodu ni opazil ničesar sumljivega. Tožilstvo Madžarom očita tudi, da so že prej v bližini podjetja z dveh avtomobilov ukradli registrske tablice. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije