ČRNA KRONIKA

Na pločniku zbil žensko

V Grosupljem 34-letna voznica zbila 75-letnega pešca na prehodu. Že ob 12.37 je 54-letna voznica napihala krepkih 2,27 promila.
Fotografija: Slika je simbolična.
Odpri galerijo
Slika je simbolična.

LJUBLJANA – Na Celovški cesti so v torek popoldne obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena 42-letni voznik osebnega vozila in 83-letna kolesarka. Zgodila se je zaradi izsiljevanja prednosti voznika. Po podatkih policije naj bi se kolesarka lažje ranila. Odpeljali so jo v UKC Ljubljana. Zoper voznika sledi ustrezen ukrep, ko bo znan status kolesarkinih ran.
Na Streliški cesti v Mariboru se je ob 16.13 kadilo iz enega izmed osebnih vozil, udeleženih v prometni nesreči. Gasilci GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih in posipali iztekle tekočine. Gašenje ni bilo potrebno, ker dim ni bil posledica gorenja.

Policisti so v Grosupljem na Adamičevi cesti obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena 34-letna voznica osebnega vozila in 75-letni pešec, ki se je lažje ranil. Voznica je pri zavijanju desno trčila v pešca, ki je pravilno prečkal vozišče na označenem prehodu. Odpeljali so ga v UKC Ljubljana, voznici pa so izdali plačilni nalog. V Miklošičevi ulici v Celju je v torek dopoldne 49-letni voznik manjšega električnega vozila pri vzvratni vožnji na hodniku za pešce trčil v 67-letno žensko. Hudo ranjeno so odpeljali v celjsko bolnišnico.

Nekaj pred 8. uro so v Levcu obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje ranil 71-letni pešec. Vanj je na prehodu za pešce trčil 33-letni voznik osebnega vozila. Postopek zoper neprevidnega voznika sledi.

V Ferrarski ulici v Kopru se je tovornemu vozilu odprla stranica, zato se je razsul material po cesti. Komunalni delavci so cesto počistili, policisti pa so ugotovili, da je kiper dejansko izgubljal material. Na smetišču so izsledili 27-letnega voznika tovornega vozila iz Kranja, ki je vozil gradbeni material iz Kopra. Ker ni dobro zaprl zadnje stranice prostora, je po poti zgubil nekoliko tovora. Izdali so mu plačilni nalog.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so v 24 urah zasegli 12 vozil (5 na območju Ljubljane, po 2 v Kranju in Novi Gorici ter po eno v Kopru, Murski Soboti in Novem mestu). Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so dali v treznilnico voznika v Mariboru in Murski Soboti. Že ob 12.37 so policisti v Ozeljanu pri Treh hišah ustavili 54-letno voznico osebnega avta, ki je napihala krepkih 2,27 promila, za nameček pa tudi vozniške nima. Je že peš. Ob 00.32 so v Kobaridu ustavili 32-letnega voznika osebnega avta, ki je napihal 2,43 promila. Policiste so ob 20.13 obvestili, da od Seče proti Hrvaški vozi osebni avto, v katerem so vsi pijani. Vozilo so ustavili: 44-letnik je napihal 1,79 promila. Vozniške nima, saj so mu izrekli ukrep prenehanja veljavnosti. Vozilo so mu zasegli. V Prestranku so dopoldne ustavili 23-letnika, ki je vozil osebni avto z različnima registrskima tablicama. Izpita nima. Vsem prekrškarjem bo svoje razložil sodnik. Ne bo poceni. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije